Rezsi

Gyorsabban megtérülő befektetést hozhatnak a következő generációs, nagy hatékonyságú ABC napelemmodulok

Takács Csongor | 2024.03.21. 06:35
Támogatott tartalom

Neostar, Comet és Stellar fantázianevekkel mutatta be a világ vezető tisztaenergia-technológiai vállalata, az AIKO az új, GEN 2 N-típusú ABC (All Back Contact) napelemmoduljait. A cég azt állítja, ez hatalmas előrelépés a napenergia-technológia terén, mert ezekkel a fejlesztésekkel kiváló hatékonyságot és optimalizált energiaköltségeket (LCOE) biztosítanak – és ami a legfontosabb: gyorsabban megtérül a befektetés.

 

Régóta folyik a küzdelem a lakossági teljesítmény fokozása érdekében. A Gen 2 modulok innovatív részleges árnyékolás-optimalizáló funkcióval rendelkeznek, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy maximalizálják az energiatermelést még a fák, levelek, kémények, madárürülék, szennyeződés, hó, stb. által okozott kihívást jelentő árnyékolási körülmények között is.

Christian Peter, a SolarLab AIKO Europe ügyvezető igazgatója büszke arra, hogy a TÜV Nord teszt megmutatta, hogy az AIKO ABC moduljai 30%-kal több energiát tudnak termelni a hagyományos technológiához képest.

Az új generációs termékek nagy teljesítményű, innovatív részleges árnyékolás-optimalizálással és magas hőmérséklet-korlátozással rendelkeznek.

Az AIKO második generációs napelemmoduljai lakossági, C&I és közüzemi alkalmazásokhoz, amelyek nagyobb teljesítményt, egyedi részleges árnyékolás-optimalizálást, magas hőmérséklet-korlátozást és mikro-repedésállóságot kínálnak. (Fotó: AIKO)

 

Mindemellett a második generációs ABC modulok kritikus előnyt jelentenek a magas hőmérséklet-korlátozásban, alacsonyabb modulhőmérsékletet és csökkentett tűzveszélyt biztosítva, különösen árnyékos környezetben, köszönhetően az AIKO technológiai innovációjának

A legújabb ABC modulok más iparágvezető jellemzőket is produkálnak. A napelemes technológia határainak folyamatos feszegetésével az AIKO igyekszik olyan megoldásokat kínálni, amelyek nemcsak megfelelnek, hanem meg is haladják ügyfelei igényeit és elvárásait.

A megújuló energiaszektor egyik meghatározó szereplője, az AIKO útja a 2009-es megalakulástól a 2023-as világelsővé válásáig kiválóan mutatja be, hogy a fenntartható energiamegoldások iránti hajsza hova tud emelni néhány éven belül egy innovációra elszánt vállalatot. A fokozódó energetikai kihívásokra a Shanghai Aiko Solar Energy Co., Ltd. fennállása óta már több mint 1000 szabadalommal válaszolt világszerte.

Az AIKO formatervezési teljesítményét egy 2023-ban megszerzett Red Dot Product Design Award és egy Intersolar AWARD 2023-al is megünnepelte a szakma. Az iparág legrangosabb elismerései az ABC modelljeit – a műszaki kiválóságon túlmutató – letisztult esztétikáért jutalmazták.

 

Termékleírás:
ABC „Neostar” sorozat: A „Neostar” modulsorozat 440-470 W névleges teljesítménytartományt tartalmaz, a lakossági forgatókönyvet célozva. Mono (2N/2P/2S) és duplaüveges (2S+) változatban is kínálják, a nagy teljesítményt a tömörített modulfelülettel (1757 x 1134 mm; <2m²), a nagyon magas, akár 23,6%-os hatásfokkal és a tiszta fekete esztétikával kombinálva és továbbfejlesztett tetőbiztonsági funkcióval.

ABC „Comet” sorozat: A „Comet” modulsorozat a C&I forgatókönyvhöz 600-630 W névleges teljesítményű, és nagyon magas, akár 23,9%-os modulhatékonysággal is rendelkezik, ami optimális tetőtéri helykihasználást ígér gyors megtérüléssel és magas életciklus-előnyökkel. A Comet sorozat (2323×1134 mm) mono (2S) és duplaüveges (2S+) változatban is elérhető.

ABC „Stellar” sorozat: A „Stellar” modulsorozat egy nagy méretű (2382 x 1134) bifacial termék, amely 620-640 W névleges teljesítménnyel és nagyon magas, akár 23,7%-os hatásfokkal is elérhető. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy az LCOE-t különböző tájakhoz optimalizálja. Lebegő és árapályos alkalmazásokhoz van egy továbbfejlesztett un. „vízálló csomag”, amely vízálló tokot, korróziógátló kereteket és vízálló kupakokat is tartalmaz.

 

A cikk elkészítését a Shanghai Aiko Solar Energy Co., Ltd. támogatta.

Kiemelt kép forrása: AIKO

  Takács Csongor
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.