Vállalatok

Újabb lépést tett a Ganz-Mavag a spanyol Talgo felé

NRGreport | 2024.03.25. 10:36

Újabb lépést tett a Ganz-Mavag Europe Zrt. a spanyol Talgoval tervezett stratégiai együttműködés és a páneurópai vasútfejlesztés érdekében. A magyar konzorcium részletes tájékoztatást nyújtott be a spanyol hatóságoknak a Talgo részvényeire tett ajánlat részleteiről a közvetlen külföldi befektetések (FDI) jóváhagyására vonatkozó szabályok szerint, és megerősítette, hogy teljes mértékben nyitott a konstruktív és transzparens szakmai párbeszédre. A Ganz-Mavag továbbra is kiemeli, hogy az európai partnerségben rejlő ipari és kereskedelmi együttműködés mindkét fél számára kivételes előnyökkel járna. A Talgo spanyol tőzsdei vállalatként tovább erősödhet Európában és a keleti piacokon, a MaVag pedig tovább fejlesztheti a magyarországi kötöttpályás közlekedést.

 

A Ganz-Mavag Europe Zrt. hivatalosan is átadta a spanyol hatóságoknak a közvetlen külföldi befektetéssel (FDI) kapcsolatos bejelentését és az ajánlathoz kapcsolódó információkat. Erre a végleges ajánlati tájékoztató (prospektus) jóváhagyásához van szükség, amelyet a tervek szerint a magyar konzorcium a következő hetekben nyújt be.

A konzorcium nagyon komolyan veszi a tervezett stratégia együttműködést: a lehető legrövidebb időn belül szolgáltatott információt az ajánlattevőről, az ajánlat részleteiről és az iparági terveiről is.

A Ganz-Mavag célja ugyanis, hogy az illetékes spanyol hatóságok minél előbb részletesen is áttanulmányozhassák az ajánlat és a stratégiai partnerség előnyeit, és természetesen teljes mértékben nyitottak a további szakmai párbeszédre és információadásra.

„A kötöttpályás közlekedés fejlesztése összeurópai érdek, a fenntartható közlekedési formák elterjedéséhez pedig nemzetközi együttműködésre van szükség. Éppen ezért készen állunk mindenben támogatni a spanyol hatóságok munkáját: a kérdéseikre adott gyors, transzparens és szakszerű válaszainkkal is kifejezzük, hogy nyitottak vagyunk a konstruktív párbeszédre a mielőbbi sikeres partnerség érdekében. Meggyőződésem, hogy a Talgoval tervezett stratégiai együttműködésünk mindkét fél számára előnyökkel járhat; a Talgo pedig vezető európai cégcsoportként erősödhet tovább mind a hagyományos piacain, mind az új – például keleti piacokon.” – mondta dr. Bacsa György, a Ganz-Mavag Europe Zrt. igazgatósági elnöke, aki megerősítette azt is, hogy a magyar konzorcium ajánlattevőként vállalja, hogy a Talgot spanyol tőzsdei cégként segíti tovább stratégiája megvalósításában.

A Ganz-Mavag Europe Zrt. március 7-én jelentette be a spanyol tőzsdefelügyeletnek (CNMV), hogy önkéntes vételi ajánlatot tesz a szupervonatokat gyártó spanyol Talgo összes részvényére. A magyar konzorcium hangsúlyossá tette, hogy a stratégiai együttműködéssel egy új, vezető iparági szereplőt szeretne létrehozni az európai vasúti ágazatban. A két vállalat együttes erővel képes lesz megfelelni a kelet-közép-európai vasúti mobilitás fenntarthatósági és fejlesztési kihívásainak. Az ajánlattételt követően a Talgo igazgatótanácsa tőzsdei közleményében erősítette meg, hogy a részvényesek szempontjából kedvezőnek ítéli meg a magyar cég ajánlatát.

 

Kiemelt kép forrása: Talgo

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.