Mobilitás

Megvan, mikor érkezhet Elon Musk népautója, a szuperolcsó Tesla

S.Rita | 2024.03.27. 05:35

Az Autocar egy 2024. március 15-én megjelent jelentésében azt írta, hogy a Tesla „Model 2” – a Tesla régóta várt olcsóbb autója – jövőre kerül gyártásba. A végleges nevet egyelőre nem ismerjük, de Elon Musk azt válaszolta, nem „Model 2”-nek fogják hívni. Az azonban jó irány lehet, hogy Elon Musk imádja a betűket – ezt mutatja a Model S, Model X, és Model Y is. A Model 3 csak azért létezik, mert a Fordnál voltak a Model E név jogai. Bárhogy is nevezzék el, a várakozások szerint 25 000 dolláros vagy annál alacsonyabb áron indul majd.

 

A jelentés szerint a németországi Tesla-gyárban fogják elsőként gyártani a modellt, mivel a kis, olcsó autók igen népszerűek az európai kontinensen, az amerikaiak számára azonban ellenszenvesek – írja a Clean Technica. Ha Grünheide-ben gyártanák az autókat, rengeteg pénzt spórolnának meg a szállítási költségeken az austini, fremonti vagy sanghaji gyártáshoz képest.

A Project Redwood kódnév alatt fejlesztett, titkos modellnek döntő szerepe van abban, hogy a Tesla megvédje nehezen megszerzett pozícióját a világ vezető elektromosautó-gyártói között, miután a BYD 2023 utolsó negyedévében letaszította az első helyről.

Januárban a vállalat értesítette a beszállítóit, hogy 2025 közepén szeretné megkezdeni egy új, Redwood kódnevű elektromos tömegjármű gyártását. Ez az információ négy, az ügyet ismerő személytől származott, akik a Reutersnek nyilatkoztak. E források közül kettő az új modellt kompakt crossoverként jellemezte. A Tesla tavaly küldött „árajánlatkéréseket” vagy ajánlattételi felhívásokat a beszállítóknak a Redwood modellre vonatkozóan, és heti 10 000 járműre prognosztizált gyártási volument – mondta két forrás. Három forrás a Reutersnek azt mondta, hogy a gyártás 2025 júniusában kezdődne.

Az Autocar észrevette, hogy a vállalat előrejelzése az volt, hogy 700 millió „Model 2” autót fognak eladni a modell élettartama alatt. Ez rendkívüli szám, tekintve, hogy a Toyota Corollából az elmúlt 58 év alatt „csak” 50 millió példányt adtak el. Természetesen a Teslától nem áll távol, hogy ilyen felháborító állításokat tesz…

A Tesla régóta várt olcsóbb autója jövőre kerül gyártásba? (Fotó: Canva)

 

Két ok, hogy az új Tesla hamarosan gyártásba kerül

Az alacsonyabb árú elektromos autók gyártására irányuló nyomás két különböző forrásból ered.

Először is, a fogyasztók olcsóbb elektromos autókat akarnak.  Másodszor, a kínai autógyártók mostanra olyan mértékben csökkentették gyártási költségeiket, hogy egy elektromos autó gyártása Kínában körülbelül harmadával kerül kevesebbe, mint bárhol máshol a világon.

Az iparág többi szereplője vakarja a fejét, és azon tűnődik, hogyan fognak versenyezni, amikor a kínai autók elkezdik elárasztani hagyományos piacaikat. Ez egy kiváló kérdés.

A Tesla életképessége szempontjából döntő fontosságú ebben az összefüggésben egy radikálisan új gyártási folyamat, amely a cég szerint akár 50%-os megtakarítást jelenthet az építési költségekben és felgyorsíthatja a gyártási időt.

Az Autocar szerint az „unboxed” eljárás lényegében a gyártósor egyes szakaszaiban végzett munka mennyiségének csökkentéséről szól, elkerülve az autó vagy alkatrészeinek felesleges mozgatását vagy szétszerelését a gyártósoron való végigjárása során.

Széles körben elterjedt az a feltételezés is, hogy a „Model 2” alvázának egyes (vagy valamennyi) alkatrészei nagynyomású öntvény lesz, egy olyan eljárás, amely nemcsak a gyártási költségeket csökkenti, hanem helyet is takarít meg a gyárban. Hagyományosan az alvázat több száz vagy ezer fémdarabból alakítják ki, amelyeket aztán ponthegesztéssel, csavarozással, csavarozással vagy ragasztással kötnek össze, hogy egy kész héjat hozzanak létre.

Az üléseket például közvetlenül a padló alatti akkumulátorcsomagra szerelik, így az egész egységet ezután egy szakaszosan festett karosszériába emelik, hogy elkerüljék az ajtók eltávolítását és újbóli beszerelését.

A következő generációs hajtáslánc- és akkumulátortechnológia szintén kulcsfontosságú lesz a költségek alacsonyan tartásában. A Tesla azt állítja, hogy a következő akkumulátorok esetében 75 százalékos szilíciumkarbid-csökkentést fog elérni, és a motoroknál megszünteti a ritkaföldfémek használatát.

A „Model 2” hajtásláncának részletei nem kerültek nyilvánosságra, de valószínűleg követni fogja a Tesla többi modelljét, és egy- és kétmotoros változatban is kínálják majd, a későbbiekben pedig nagy teljesítményű változatok is bevezethetők lesznek.

A várakozások szerint 25 000 dolláros vagy annál alacsonyabb áron indul majd az új modell. (Fotó: Canva)

 

Valóban 2025-ben érkezik?

A Teslától származó és a Teslával kapcsolatos minden jóslatot a múltbeli tapasztalatokkal kell minősíteni. Három évvel ezelőtt az a hír járta, hogy a „Model 2” gyártása 2021-ben kezdődik a sanghaji Gigafactoryban. Akkor a Sina.com kínai hírforrás azt állította, az autó az első új modell, amelyet a Tesla kínai tervezőközpontjában terveztek, és a sanghaji Gigafactoryban épülő új összeszerelősoron készül majd.

Az eladási árat 160 000 jüan, azaz alig 25 000 dollár köré jósolták.

Egy évvel ezelőtt jelentek meg hírek egy új Tesla-gyárról a mexikói Nuevo Léon államban, ahol a „Model 2” lenne az első gyártott autó. Aztán jöttek a kamatemelések, amelyek miatt Elon Musk azt sugallta, hogy a mexikói gyárat talán elhalasztják a gazdasági feltételek javulásáig. Ezután érkeztek a találgatások, majd a Tesla nyilatkozatai, miszerint a „Model 2” gyártása valójában Austinban kezdődik meg.

Tavaly ősszel a Clean Technica elemzésében azt írta, négy okból van értelme a „Model 2” texasi gyártásának.

  1. A Tesla már most is jelentős mérnöki erőforrással rendelkezik Austinban, és nehezen tudna meggyőzni az embereit, hogy Mexikóba költözzenek.
  2. A Teslának nem okoz komoly gondot az engedélyek megszerzése Austinban, és a munkálatok itt nagyon gyorsan zajlanak.
  3. A Tesla már most is jelentős infrastruktúrával rendelkezik Austinban, és valószínűleg egy meglévő épületben tudja tesztelni a termelést.
  4. A vállalat néhány nap alatt felépíthet egy könnyűszerkezetes épületet, ahogy korábban Fremontban is tette, ha több helyre van szüksége.

Musk nem volt határozott az új autó bevezetési ütemtervét illetően, de nemrég azt mondta, hogy „optimista” az első autó jövő év végi megépítésével kapcsolatban. A Tesla állítólag már tárgyalásokat folytat az új autóhoz szükséges alkatrész-beszállítókkal, és elismerte, hogy a volumen növekedése várhatóan lelassul idén, miközben csapataik a következő generációs jármű bevezetésén dolgoznak.

Azonban van egy nagyon meggyőző oka annak, hogy miért a „Model 2” a Tesla elsődleges fókusza. Kereskedelmi szempontból sokkal fontosabb – és sürgősebb -, mint a Roadster vagy a Cybertruck.

A vállalat 700 milliót szeretne értékesíteni az új modellből. (Fotó: Canva)

 

Kínai veszély

Az autóiparban mindenki úgy látja, hogy Kína veszélyt jelent az üzleti modelljére, és joggal gondolják így. A kínai kormány milliárdokat – talán több százmilliárdot – fektetett be, hogy az ország vezető szerepet töltsön be az elektromos autógyártás technológiájában.

Most a kínai vállalatok sóvárgó szemeket vetnek a külföldi piacokra, ahol az iparági vezetői azt jósolják, hogy a közeljövőben olcsó kínai autók tömege száll partra. A BYD még saját óceánjáró autószállító flottát is épít, hogy autóit a külföldi piacokra szállítsa.

Még ha a Tesla készít is egy olcsó „Model 2”-t, nincs garancia arra, hogy az képes lesz felvenni a versenyt a kínai modellekkel. És ott van még Elon Musk jól ismert hajlama, hogy túl sokat ígér, de nem teljesít. A Model 2 gyártásának 2025-ös kezdési időpontja vajon sorozatgyártást jelent, vagy prototípusgyártást, mint ami a Tesla Semi esetében történik? A Tesla vontatójának gyártása elméletileg 2022-ben kezdődött, de a világ még mindig a sorozatgyártásra vár.

Néha úgy tűnik, Elon Musk olyan dolgokat mond, amelyek inkább a vállalat részvényárfolyamának felpumpálását szolgálják, mint a valóságot tükrözik. Senki sem tagadhatja, hogy elképesztő dolgokat vitt véghez, de ez a trükkje kezd kiöregedni. Ideje lenne mutatni is valamit.

 

Kiemelt kép forrása: Tesla

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.