Mobilitás

Ez a modell az Audi megváltója: ilyen a Q6 e-tron, a Porsche Macan közeli rokona

Benedek Attila | 2024.04.20. 05:35

A négykarikás márka értékesítői megváltóként várták a legfrissebb szabadidő-autójuk érkezését. Az újdonság új színt visz az Audi elektromos kínálatába.

 

A Q6 e-tron fejlesztése jól mutatja, hogy az autóiparban mennyire eltolódtak a hangsúlyok. Korábban a hardver volt az „isten”, azaz az autó mechanikus részei voltak a főszereplők. A hagyományos gyártóknak ezt a részt jóval könnyebb megtervezniük és valami különlegeset kihozniuk belőle.

Ugyanis a „régi motorosoknak” ezen a téren – sokszor száz év feletti –, de minimum fél évszázados a tapasztalata. Ezen a területen könnyen le tudják győzni az új márkákat.

Aki pedig nem eléggé jártas a programozásban és a legfrissebb számítástechnikai rendszerekben, az „vért izzad” az egyre jobban előtérbe kerülő területtel. Az efféle küzdelmekre ékes példa az Audi legfrissebb típusa, ami osztozik a műszaki alapokon a Porsche belépő szintű szabadidő-autójával, az új Macannal.

Mindkét modell csak elektromos hajtással lesz elérhető, a másik közös bennük, hogy egy ideje már a piacon kellene lenniük.

A négykarikás márka értékesítői megváltóként várták a legfrissebb szabadidő-autójuk érkezését. (Fotó: Audi)

 

A késés oka

Ha benézünk a lemezek alá, akkor sok új technológiát lehet felfedezni. Az egyik a Porschéval közösen fejlesztett és használt, PPE néven futó padlólemez. Ami vékonyabb, mint a hagyományos társaik. A másik fontos tudnivaló vele kapcsolatban, hogy az akku bizonyos részei cserélhetők és persze a töltés sebessége igen jó.

Ennél jóval összetettebb, a HCP-vel rövidített vezérlési rendszer. Ez annyit jelent, hogy az autó vezetés-segédeit (ADAS), a hajtásrendszert, a szórakoztató részt, a biztonságot, a külső csatlakozásokat és az állandó internet kapcsolatot (OTA), egy-egy nagy teljesítményű számítógép vezérli. Miközben ezek kommunikációban is vannak egymással.

Ezek működésre bírása és összehangolása miatt késett a Q6 e-tron. Ugyanis a technika már „rég” készen állt. A Volkswagen konszern programozásért felelős részlege, a CARIAD késlekedése miatt csúszott az autó bemutatója.

A Volkswagen konszern programozásért felelős részlege, a CARIAD késlekedése miatt csúszott az autó bemutatója. (Fotó: Audi)

 

Új fejezet az Audi történetében

A bajorok már korábban bemutatták az újdonság utasterét, ami új fejezetet nyit a márka történetében.

A kormány mögött 11,9 colos a tűélés kijelző, a központi kijelző 14,5 colos, az utas előtti képernyő pedig 10,9 col nagyságú.

A kidolgozás természetesen elsőrangú és újfajta újrahasznosított anyagok kerültek az utastérbe. A praktikusság sem maradt el: a fülkében több tárolót is kialakítottak, amelyek öt liter fölötti térfogatúak. A fülke hozza a márka színvonalát és pazarul kidolgozott. A 4771 milliméteres SUV-nak 526 literes a raktere, ami a hátsó ülések lehajtása után 1529 literessé válik. Elöl is sikerült kialakítani rakteret, ahol a töltőkábelek vagy a kisebb csomagok kényelmesen elférnek (64L).

A bajor vállalat élen jár a legmodernebb fénytechnika alkalmazásában. Ezt a „szokást” a Q6 e-tronnál is megtartották. Hátul OLED technikát használtak, amit – az első menetfényekkel egyetemben – lehet változtatni. Ez mobilos alkalmazással történik, és természetesen megjelentek az első előfizetéssel aktiválható extrák is.

A 94,9 kWh-ás akkuval felszerelt újdonság 388 lóerős és természetesen négykerék-hajtású. A nulláról százra gyorsulása, 5,9 másodperc. Aki fürgébbet és erősebbet akar, annak az SQ6 e-tron ajánlható. Később várható egy olcsóbb, hátsóhajtású alapmodell színre lépése is.

A kormány mögött 11,9 colos a tűélés kijelző, a központi kijelző 14,5 colos, az utas előtti képernyő pedig 10,9 col nagyságú. (Fotó: Audi)

 

Utószó

Az autóipar változásával indítottunk, ezzel is zárunk. A négykarikás újdonság kidolgozásával és belső terével valószínűleg egyik kínai konkurens sem tudja felvenni a versenyt. Viszont más területen,talán tudnak egy kis fejfájást okozni a házon belül gyártott akkuval és a Győrben készült motorokkal szerelt autónak.

A lényeg, hogy az Audi igen modern villanyautóval lépett színre, amivel az újhullámos gyártókat könnyen meg tudja izzasztani. Már nem csak azzal, hogy jóval minőségibb és egyénre szabható belsőt kínál.

 

Kiemelt kép forrása: Audi

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.