Mobilitás

Különleges akkumulátorának köszönhetően egy feltöltéssel több mint 1000 kilométert tesz meg a kínai e-autó

S.Rita | 2024.04.24. 05:35

A Nio április közepén bejelentette a 2024-es ET7-tel végzett három különálló hatótávolsági teszt eredményeit. A tesztek nem csak azért figyelemre méltóak, mert az autónak sikerült 1070 kilométert megtennie egyetlen feltöltéssel, hanem az új, félig szilárdtest-akkumulátorok miatt is, amelyek lehetővé tették az utazásokat.

 

Az autógyártó bejelentette eredményeit, és közölte, hogy az egyik autó Sanghajból Xiamenbe utazva 1046 kilométert tett meg, mielőtt kifogyott volna a töltés, egy másik, Pekingből Hefeibe tartó autó 1062 kilométert tett meg, mielőtt be kellett dobnia a törölközőt, az utolsó autó pedig Kunmingból Zhanjiangba tartva teljesített 1070 kilométert.

A leghosszabb út során az ET7 körülbelül 200 kg rakományt szállított, útja során 1875 métert emelkedett, elérte a 118 km/órás végsebességet, az átlagsebessége pedig 83,7 km/óra volt. Az utat összesen 12,8 óra alatt tette meg.

Az elektromos szedán lenyűgöző teljesítményének középpontjában a félig szilárdtest-akkumulátor állt, amely az elektromos hajtást biztosította. A 150 kWh energia tárolására képes akkumulátor ugyanolyan méretű, mint a Nio 100 kWh-s lítium-ion akkumulátora, és mindössze 20 kg-mal nehezebb, annak ellenére, hogy 50 százalékkal több energiát tárol.

A lítium-ion technológia továbbfejlesztéseként, a félig szilárdtest-akkumulátorok a Grepow leírása szerint a teljesen folyékony elektrolitot egy szilárd vezető anyaggal helyettesítik, amely egy folyékony elektrolitban van felfüggesztve.

A technológia nemcsak a hosszú hatótávolságú elektromos járművek megvalósításában lehet nagy lépés, hanem az összes elektromos járműben az akkumulátorok fizikai méretének csökkentésében is, hogy könnyebbé és hatékonyabbá tegyék azokat.

A lenyűgöző hatótávolsági tesztek bejelentése egybeesett a 2024-es ET7 előrendelésének április 16-án kezdődő indulásával. Április 25-én a Nio hivatalosan bejelenti az autó összes specifikációját, és lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy rögzítsék megrendeléseiket, a szállítások pedig április 30-án kezdődnek.

 

Kiemelt kép forrása: Nio

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.