Mobilitás

Az új technológiának köszönhetően olyan gyorsan tölt fel egy e-autó akkumulátora, mint egy benzines tankja

S.Rita | 2024.05.02. 05:35

A „hatótávpara” félrevezető kifejezés. Az elektromos járművek már régóta képesek olyan messzire eljutni, mint a belsőégésű autók tankolás nélkül, de az akkumulátor feltöltéséhez szükséges idő miatt a töltési megállások kényelmetlenek lehetnek. A Polestar nemrégiben nagy lépést tett ennek a fájdalmas pontnak a javítása felé egy, a maga nemében első ultragyors töltési teszttel.

 

Az izraeli StoreDot technológiai cég segítségével az autógyártó mindössze 10 perc alatt 10 százalékos töltöttségi szintről 80 százalékra töltött fel egy elektromos autót – írja a Carscoops. A tesztet a Polestar 5 prototípusával végezték, amelyben 77 kWh-s akkumulátort használtak, de a csomag 100 kWh-ra bővíthető, és ez lehetővé tenné, hogy az autó 10 perc alatt nyerjen 322 kilométernyi hatótávolságot.

„Ezzel az új technológiával a hosszabb utakon, amikor a sofőrök megállásra kényszerülnek, kevesebb időt veszíthetnek töltés miatt, és gyorsabban visszatérhetnek az útra, mint korábban” – mondta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója. „Ez a megállási idő közelít majd ahhoz, amit ma egy benzines autó esetében tapasztalnak.”

A Polestar 5-ben használt akkumulátorok a StoreDot XFC technológiájával voltak felszerelve, amely szilícium-domináns cellát használ. A kísérleti akkumulátorok kiváló hűtési tulajdonságokkal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a járművekbe, amelyekbe kerülnek, nincs szükség extra hűtőberendezésre (és súlyra), hogy a gyorstöltés biztonságos legyen.

Ez a teszt az első alkalom, hogy a StoreDot Extreme Fast Charging (XFC) akkumulátorait a laboratóriumon kívül, valódi járműben tesztelték. A bemutató során a Polestar 5 310 kW-os töltési sebességgel indult, és mire elérte a 80 százalékos töltöttségi állapotot, az autó 370 kW-os töltési sebességgel töltött.

Ez fontos tényező ebben a tesztben, mivel a töltési folyamat lelassul, ahogy a jelenlegi autók akkumulátorai feltöltődnek.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk ezt a lenyűgöző eredményt, és büszkék vagyunk arra, hogy a Polestarral együtt járhatjuk ezt az utat” – mondta Doron Myersdorf, a StoreDot vezérigazgatója. „Ez az áttörés forradalmasítja a villanyautók piacát, mivel egyszer s mindenkorra megszünteti a hatótávolság és a töltési szorongás akadályát, mivel a sofőrük ugyanolyan szabadsággal és kényelemmel utazhatnak majd nagy távolságokat, mint a hagyományos fosszilis üzemanyaggal működő járművek esetében.”

Az XFC mindig kísérleti technológiának számít, így nem világos, hogy a Polestar 5, vagy bármely más jármű szériaváltozata mikor lesz felszerelve a technológiával.

 

Kiemelt kép forrása: Polestar

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.