Mobilitás

Csak idő kérdése volt: 1300 lóerővel érkezik a kínai kamu Tesla Cybertruck

Devenyi Dalma | 2024.05.03. 06:05

A Tesla Cybertruck elkerülhetetlenül elkezdte kitermelni magának a kínai utánzatok tömkelegét: a Dongfeng bemutatta elektromos pickupját.

 

A kínai autógyártó cég a Pekingi Autókiállítás középpontjába helyezte az új modellt, ami a beharangozók szerint „a kínai autógyártás egyik legambiciózusabb projektje” – írja a Carscoops. A Dongfeng pickupja a Tesla Cybertruck egy átdolgozott változata, amely a tervezők szerint elképesztően magas teljesítménnyel rendelkezik. Az ígéretek ellenére az autó gyártása még nem indult el, és részletek sem derültek még ki a forgalomba helyezésről.

A gyártó állítása szerint az autó akár 1,305 lóerős teljesítményre is képes, ami még a Tesla CyberBeast változatánál is erősebbnek tűnik.

 

A Dongfeng pickupja külsőre természetesen extravagáns, de egyértelmű, hogy alapjául a Tesla Cybertruck szolgált. Különbség, hogy lágyabbak az élek, és feltehetőleg a karosszériaelemek nem fedetlen rozsdamentes acélból készültek. Az autó elején LED-es fénysáv található, mely különböző képek megjelenítésére konfigurálható, és a megvilágított logó mellett egy masszív haspáncél is helyet kapott.

Az autó oldalára is érdemes vetni egy pillantást, megfigyelhetjük a hátrafele nyíló – azaz öngyilkos – hátsó ajtókat, de a kényelemhez az elektromosan behúzható oldallépcsők is hozzátartoznak az aerodinamikus keréktárcsák és a sárvédő gumik mellett.

@fulltrottle_news

New Dongfeng E-Truck Concept

♬ original sound – Full Trottle News

 

A meglepetést azonban a végére hagyták: a Dongfeng modelljét egy a platóból előugró sátorral mutatták be.

A futurisztikus megjelenést a belső tér tovább fokozza, hiszen a sofőr egy négyzet alakú kormányt kap, és egy a műszerfal teljes szélességén átívelő kijelzőrendszer is be van építve. A bemutatott modell belsejében a szürke és a bézs színeket ötvözték, az ülések meglehetősen szokatlanok, háttámláikat pedig valószínűleg kovácsolt karbonnal borították be.

 

Kiemelt kép forrása: x.com

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.