Mobilitás

Az akkumulátorok Kína helyett Európában történő gyártása 37 százalékkal csökkentheti a kibocsátást

S.Rita | 2024.05.17. 06:05

Jól dokumentált tény, hogy az akkumulátorok a modern járművek leginkább szén-dioxid-intenzív összetevői közé tartoznak, és az elektromos járművek gyártása miatt az elektromos autók szennyezőbbek lehetnek, mint a belsőégésű járműveké. Az akkumulátorgyártás Kínából az öreg kontinensre történő áthelyezésével azonban jelentős előrelépést lehetne elérni az európai autóipar környezetbarátabbá tételében.

 

A Transport & Environment új elemzése szerint a gyártás Európába való áthelyezésével az autógyártók 37 százalékkal csökkenthetnék az akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó kibocsátást – írja a Carscoops. Ha az energiatároló eszközök gyártása többnyire megújuló energiával történne, a CO2-kibocsátás akár 62 százalékkal is csökkenhetne.

„Az akkumulátorok és az azokba kerülő fémek az „új olaj”. Az európai vezetőknek lézeréles fókuszra és összehangolt gondolkodásra lesz szükségük ahhoz, hogy kiaknázzák az éghajlati és ipari előnyöket” – mondta Julia Poliscanova, a T&E e-mobilitási ellátási láncokért felelős vezető igazgatója. „Az olyan szigorú fenntarthatósági követelmények, mint például az akkumulátorok szénlábnyomára vonatkozó közelgő szabályok, jutalmazhatják a helyi tiszta gyártást.”

Az akkumulátorgyártás Kínából az öreg kontinensre történő áthelyezésével azonban jelentős előrelépést lehetne elérni az európai autóipar környezetbarátabbá tételében. (Fotó: Canva)

 

Poliscanova szerint azonban Európának jobb eszközökre van szüksége a hazai gigagyárakba történő beruházások ösztönzésére. Az Európába bejelentett akkumulátorgyártási beruházások több mint felét (53 százalékát) „közepes vagy magas kockázat” jellemzi, hogy kormányzati támogatás nélkül elhalasztják, leépítik vagy teljesen leállítják.

Van azonban jó hír a bolygó számára, mivel a 2030-ig Európába tervezett termelési helyszínek 47 százaléka már biztosított (ami azt jelenti, hogy nagyon alacsony a késedelem vagy a törlés kockázata), ami az egy évvel ezelőtti 33 százalékhoz képest emelkedett.

„A Kína, Európa és az Egyesült Államok közötti akkumulátorverseny egyre élesedik. Míg néhány olyan akkumulátor-beruházást, amelyet az amerikai támogatások elcsábítása veszélyeztetett, tavaly óta sikerült megmenteni, a tervezett termelés közel fele még mindig függőben van” – mondta Poliscanova. „Az EU-nak véget kell vetnie a motorok kivezetésével kapcsolatos bizonytalanságnak, és vállalati elektromosautó-célokat kell kitűznie, hogy biztosítsa a gigagyárak beruházóit arról, hogy garantált piaca lesz a terméküknek.”

 

Kiemelt kép forrása: Canva

 

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.