Mobilitás

Nagyon olcsó elektromos autóval robban be az egyik legnagyobb kínai elektromosautó-gyártó Európába

S.Rita | 2024.05.22. 05:35

A Leapmotor nevű nagy kínai elektromosjármű-gyártó idén ősszel kezdi meg autóinak értékesítését Európában, jövőre pedig az Egyesült Királyságban, a Stellantis óriáskonglomerátummal kötött partnerségen keresztül.

 

Az járművük a városi használatra szánt T03-as kisautó és egy nagyméretű crossover, a C10-es lesz (kiemelt képünkön) – írja a TopGear. Ezeket a járműveket a Leapmotor név alatt fogják értékesíteni, nem pedig átkeresztelve, Citroen vagy Fiat néven.

A T03 az egyik legolcsóbb elektromos autó lehet, a Dacia Spring vetélytársa. Hatótávolsága 265 kilométer WLTP szerint.

A partnerség bejelentésekor Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója elmondta: „Elköteleztem magam az unokáimnak, hogy ebben a munkában mindent megteszek a globális felmelegedés megoldása érdekében. A cél az elektromos autók elterjedésének felgyorsítása. Ez a töltőinfrastruktúrától és a járművek költségeitől függ.” Ez az üzlet pedig segít abban, hogy olcsóbbak legyenek az elektromos autók – tette hozzá.

Amikor a nagyobb C10-ről beszélt a Leapmotor alapítója és vezérigazgatója, Zhu Jiangming, a Tesla Model Y-t és a VW ID.4-et említette riválisként. Hozzátette, hogy a Leapmotor álláspontja az, hogy a riválisokéhoz hasonló teret és technológiát kínáljon, de alacsonyabb áron.

A T03 az egyik legolcsóbb elektromos autó lehet, a Dacia Spring vetélytársa. (Fotó: Leapmotor)

 

Egy aprócska ferdehátú és egy nagyméretű crossover furcsa párosítás egy márka megalapozásához. De négy másik autó is érkezik, hogy rövid időn belül teljessé tegye a kínálatot: egy, a C10-esnél kisebb crossover (szintén jövőre), egy VW ID.3-as méretű ferdehátú (2026 elején), valamint egy szupermini ferdehátú (2026 végén) és egy kisméretű crossover (2027-ben).

A Leapmotor elképesztően gyorsan halad. Zhu 2015-ben alapította a vállalatot, és két éven belül már el is adta első járműveit. Jelenleg a harmadik helyen áll az elektromos jármű és PHEV autógyártók között Kínában.

A C10 a Leapmotor új, saját fejlesztésű platformjára épül. Ez egy „cell-to-body” akkumulátorral rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a cellák közvetlenül a monocoque-ba (önhordó karosszéria) vannak beépítve, köztes modulok vagy csomagszerkezet nélkül. Ez helyet, súlyt és költséget takarít meg, más gyártók évek óta beszélnek erről, de még nem jutottak el a megvalósításáig. A költségeket tovább sikerült csökkenteni azáltal, hogy ellenálltak a kísértésnek, hogy hatalmas csomagtérkapacitást alkalmazzanak, így a hatótávolság 261 mérföld. Ez a legtöbb felhasználónak elegendő.

Azt is állítják, hogy „zászlóshajóhoz méltó intelligens pilótafülkével” és „a szegmens legjobb prémium vezethetőségével és kezelhetőségével” rendelkezik, de persze ez lehet a kötelező marketing szöveg. Majd a tesztek eldöntik.

 

Mi a Stellantis haszna ebből?

A Leapmotor tehát Kínán kívül is megveti a lábát. De mi a Stellantis haszna ebből?

Minden egyes eladott autó után valamivel több mint a nyereség felét kapja, mivel az új nemzetközi vegyesvállalat 51 százalékban a Stellantis és 49 százalékban a Leapmotor tulajdona. Emellett 21 százalékos részesedést szerzett magában a Leapmotorban is, így hozzáférhet az alaptechnológiákhoz.

Tavares a nemzetközi kereskedelmi vámok nyílt kritikusa. De azt is kifogásolja, hogy a kínai autógyártókat a kormányuk úgy segíti, ahogy az európaiakat nem. Ez az üzlet az ő fedezete ez ellen.

Ha olcsóbb a kínai autókat itthon eladni, ha Kínában gyártják őket, a Stellantis most már megteheti ezt, és részesedést is kaphat belőle. Ha kiderül, hogy a vámokat Európa vezeti be, akkor a Leapmotor autói ehelyett a Stellantis gyáraiban készülhetnek ezen a kontinensen.

Éppen ezért a TopGear kérdésére nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a kis T03-as a kis Fiatokkal együtt készüljön a lengyelországi gyárukban.

Ha a Leapmotor valóban jól teljesít, az új közös vállalat – a Leapmotor International – hatalmasat szólna. Kizárólagos jogokkal rendelkezik a Leapmotor összes autójának Kínán kívüli értékesítésére és gyártására. Kezdetben Európán kívül Indiára, Ausztráliára és Latin-Amerikára is kiterjed, ahol a Stellantis már erős, és ahol olcsóbb elektromos autókra van szükség.

 

Kiemelt kép forrása: Leapmotor

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.