Elemzés   A rovat támogatója a MET Csoport

Már Kínában fújják Passat szelet – ilyen volt a 2024-es Pekingi Autószalon, I. rész

Benedek Attila | 2024.05.27. 05:35

A távol-keleti kiállításon szinte minden fordítva történt, mint amit az európai autós rendezvényeken az utóbbi években megszoktunk. A rengeteg autó és sok látogató volt, a premierek száma pedig 117-nél állt meg!

 

Az utóbbi években egész sokat foglalkoztunk az autó kiállítások hanyatlásával, amelyek koporsójába a Covid-19 ütötte be az utolsó szöget. Dióhéjban: az internet népszerűsége okozta a változást valójában, amit a gyártók is észleltek. Ezért néhány márka már jó pár éve kezdett elmaradozni a nagy rendezvényektől.

A hanyatlás a látogatói oldalról is érzékelhető volt. A nyugat-európai autók iránt érdeklődőket a környezetvédelmi csoportok „dolgozták meg”. Ez úgy történt, hogy az autót bűnbaknak állították be, így az évek alatt egész erős autóellenes hangulatot alakítottak ki.

A témához köthető a fosszilis hajtóanyagokról az elektromosra történő átállás is. Ez úgy jelentkezett, hogy az elektromos autók kifejlesztése nagyon sokba került és kerül, ezért a gyárak ahol tudnak, spórolnak.

A változások lényege, hogy Japánban és felénk a klasszikus autószalonok mobilitási kiállításokká váltak, ahol egyre kevesebb az autó. Ha akadnak, akkor pedig ez remek alkalom a kínai és néhány európai gyártónak, hogy megmutassa a kínálatát.

Az impozáns standokon 278 hibrid, tölthető-hibrid és elektromos autót mutattak be. (Fotó: Hyundai)

 

Mint régen

Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállítás, Pekingi Auto Show és Auto China név alatt is megtalálható a kétévenként megrendezett autószalon. Az 1990-ben útjára indult rendezvény 2022-es kiadását a járvány miatt törölték, az idei volt a 18. Pekingi Autószalon, amelyet április 25. és május 4. között rendeztek meg.

A nagyon durva az idei kiadásban, hogy teljesen úgy működött, mint amit megszoktunk az aranykorban, azaz a 2020 előtti időkben. Az első két nap a sajtó munkatársait fogadták, kattogtak a fényképezőképek és forogtak a kamerák, mert 117 világ premiert tartottak és 41 tanulmányautóról rántották le a leplet.

Az impozáns standokon 278 hibrid, tölthető-hibrid (PHEV) és elektromos autót mutattak be.

A következő két napot, az iparág képviselői kapták. Ekkor, a világ minden tájáról odasereglett autóipari beszállítók nézték meg egymás termékeit és kötöttek üzleteket. Közben számtalan konferenciát rendeztek, neves előadókkal. Ezután következtek a látogatók, akik végre testközelből is megcsodálhatták a legfrissebb modelleket.

 

Szervezettség

A kínai autókat és a modern, jó minőségű kínai termékeket sokáig nem vették komolyan. Pár év alatt nagyot fordult a világ, a hazai utakon is meglepően sok MG-t látni. A BYD mögé igen nagynevű kereskedők álltak be, és a márkanév is gyorsan ismerté vált. Ez sem véletlen: a foci-Eb főszponzora is már a BYD…

Az eredmények, azaz a hatalom az akku technológiában és az autós hódítások, nem véletlenül történnek meg. Amit most látunk, az a szervezettségnek és a hosszabb távú gondolkodásnak az eredménye. A Pekingi Autószalonnal hasonló történt.

Amíg felénk rollerek és mindenféle más kerül a középpontba, addig a távol-keleti fővárosban az autó. A rendezvényre is a korábban említett nagyfokú szervezettség volt a jellemző. Az ipariminisztériumtól kezdve számos iparági szervezet fogott össze, hogy a bemutató a legnagyobbat szóljon. És szólt is. Hamarosan hozzuk a konkrétumokat is.

 

Kiemelt kép forrása: Volkswagen

 

 

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.