Mobilitás

Diszkont árú szupersportkocsi, újjáéledő sebességrekorder – ilyen volt a 2024-es Pekingi Autószalon, II. rész

Benedek Attila | 2024.05.28. 05:35

A kínai autóipar nemrég megmutatta a világnak, hogy mire lehet számítani tőlük: egész pályás letámadásra. A hazai terepen igazán kitettek magukért!

 

A Pekingi Autószalon hátteréről itt olvashat, most az újdonságokat és a trendeket vesszük át. Pár dolog jól megágyazott a kiállítás hangulatának. Az egyik, hogy jó ideje a világ legnagyobb autópiaca nem az Egyesült Államok, hanem Kína. Közben finoman lépdel előre India.

Az 1,38 milliárd lakosú, kontinensnyi méretű országban az ezer lakosra jutó autók száma a néhány tíz darabról, talán már felment 100-150 körülire.

A fogyasztói társadalmat jó ideje elkezdték kialakítani, mert egyre többen vágynak az iPhone-nál vagy a tuk-tuknál drágább termékekre, pl. autóra. Viszonyítás: az USA-ban az 1000 lakosra jutó autók száma tavaly 908 darab volt.

 

Már tényleg a spájzban vannak?

Hogy mennyire helyzet van kínai autó fronton, azt jól mutatja a Mercedes anyacége, a Daimler. Az, hogy közel-keleti részvényesek is akadnak a cégnél, már természetes. A Geely tulajdonosa, Li Shufu a műfaj egyik legnagyobb játékosa. Az, hogy a Volvót és a Lotust megvásárolta és felfuttatta, jól mutatja, hogy igen jó képességű vezető. Az Aston Martinban a harmadik legnagyobb részvényes a 17 százalékos részesedésével. A Daimlerben pedig 9,7 százalék a tulajdona.

A Daimlernek pedig akadnak részvényei az Astonnál… Ezek a részletek pedig jól mutatják, hogy kiváló stratéga is.

S mivel a német prémium hármas legnagyobb piaca Kína – a közös munkák és az autóipar nemzetközisége miatt – gyakorlatilag lehetetlen szétválasztani a dolgokat. Ezért az EU vezetőit óva intik a német és európai autóipari vezetők, hogy vámháborúba keveredjen Kínával. Ha lesz csatározás, akkor borítékolható, hogy mi járunk rosszabbul.

 

Újdonságok

Teljesen megértjük Mate Rimac autógyáralapító legutóbbi megjegyzését, aki lefutottnak nevezte az elektromos szupersportautók üzletét. Ugyanis a kínai fővárosban rendezett kiállításon ismét bemutattak belőlük jó párat. A legvadabbat a versenypályás körözgetésre alkalmas, 1,9 másodperces százra gyorsulást produkáló Aion Hyper SSR.

Ez gépezet már kb. 60 millióért – gyakorlatilag diszkont áron – megvásárolható, miközben nincs limitálva a gyártási darabszáma.

Földön járóbb típus a BYD Ocean M, ami egy Audi A3 méretű ötajtós, elektromos hajtású autó a sportosabb fajtából. A szalon után nemsokkal kikerültek az internetre a szériakivitel képei, amin az újdonság már kevésbé látványos. Amiért mégis igen veszélyes lehet, hogy a BYD legújabb akku technikáját és működtető programját tartalmazza. Jól néz ki, és felénk egy jó árcédulával rengeteg gondot okozhat a konkurenseknek.

Az MG rendszeresen kidomborítja a brit gyökereit. Az idei Goodwoodi Sebesség Fesztiválra elviszi az EXE 181-et, ami az 1959-es sebesség rekorder autó modern megfelelője. Ami természetesen elektromos.

A jelek szerint csodák nincsenek: a Xiaomi elektromos autója is átmegy az új gyártóknál megszokott fázisokon. Azaz a sportos villanyautó fékjeit lehet még hova fejleszteni, az összerakás minőségét javítani, egyelőre az autó kigyulladásról nem adtak hírt. És a hatótáv is eltér a beharangozottól. A lényeg, hogy a független tesztelők korántsem nem voltak annyira elájulva autótól, mint ahogy a gyár remélte.

 

Luxusbuszok

Jól futnak Kínában a hosszabbított tengelytávú limuzinok, amelyek arra hivatottak, hogy a jobb hátsó ülésen vagy a hátul ülők, a lehető legkényelmesebben utazzanak. Miközben az utasok filmet néznek az óriás képernyőkön és a videojátékokkal játszanak. Erre a területre törtek be a luxusbuszok, amelyek öt méter körüli méretben kínálnak négy vagy öt ülést. Azaz rengeteg lábteret és helyet.

A legfrissebb jövevény a témában, a Cheryhez tartozó Exeednél bemutatott 08. Ennek a kategóriának – meglepő módon – még felénk is van jogosultsága, erre példa a Lexus különös orrú luxus téglatestjének a hazai sikere.

 

Vegyházasságok

Ami megfigyelhető, hogy a külföldi gyártók hátrányba kerültek a kínai piacon, például a Stellantis fel is adta Kína meghódítását. A Toyota, Honda, Nissan, a VW és az Audi, pedig kínai segítséggel próbálja megtartani vagy erősíteni a pozícióját. Ezek a társulások jól mutatják, hogy mennyire erősek a hazai gyártók elektromos autó (BEV), tölthető-hibrid (PHEV) és öntöltő-hibrid fronton.

 

Szórakoztatás

Néhány példa arra, hogy mennyire elmentek a mai új autók a szórakoztatás és a képernyők felé. A karaoke funkció, a legtöbb kínai modellben lassan szériatartozék lesz.

A Mercedes-Benz Pekingben leplezte le az új E-osztályban futó Need for Speed játékot…

A kontrollerrel játszható népszerű játék, autóra fejlesztésében nem csak a játék kiadója (EA Games) dolgozott, hanem a Tencent is. Az utóbbi vállalat videojáték részlegében öt stúdió található, a lényeg hogy Kínában a legnagyobb név a területen.

 Need for Speed az E-osztályban. Miért ne? (Fotó: Mercedes-Benz)

 

 

  Benedek Attila
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.