Mobilitás

Rendkívül olcsó elektromos autóval támadná le a piacot a Volkswagen

S.Rita | 2024.06.01. 05:35

Az elektromos járművek elterjedésének egyik legnagyobb akadálya a magas ár. A Volkswagen azonban hamarosan orvosolhatja a problémát, mivel olyan belépőszintű elektromos autó bevezetésére készül, amelynek ára 20 000 eurótól kezdődik majd.

 

A Volkswagen titokban tartja a részleteket, de elárulta, hogy az igazgatótanács jóváhagyta a belépő szintű elektromos mobilitási projektet, és a debütálást 2027-re tervezik – írja a Carscoops. A vállalat hozzátette, hogy egy ideje már dolgoznak azon, hogy kompakt, különösen olcsó elektromos járműveket kínáljanak 20 000 euró körüli árkategóriában.

A szóban forgó modellt Európának készítik, és a teaser képen egy futurisztikus ferdehátú látható, amely leginkább az ID.3 és az e-Up keresztezésére hasonlít. Bár nem sok minden látszik, a modellnek lekerekített orr-része és ívelt szélvédője van, amely egy lágyan lejtő tetőbe torkollik. Ezekhez kerek kerékjárati ívek és hullámos hátsó rész csatlakozik.

Ez nem túl sok infó, azonban Oliver Blume, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Emberek generációi a Volkswagen Csoport erős márkáit az első autójukkal – és a megfizethető mobilitással – kötik össze. Erős márkákkal rendelkező konszernként a mai napig vállaljuk ezt a társadalmi felelősséget. Ezért nagyon örülök, hogy egy jövőbe mutató projektet indítunk. A belépő szintű elektromos mobilitásról van szó, Európából Európának.”

Thomas Schäfer, a VW márka vezérigazgatója is egyetértett vele: „Ahhoz, hogy az elektromobilitás széles körben elterjedjen, vonzó járművekre van szükség, különösen a belépő szegmensben. Márkánk ígérete: elektromobilitás mindenkinek.” Hozzátette: „A vonzó ár ellenére elektromos autónk a technológia, a formatervezés, a minőség és a vásárlói élmény tekintetében is mércét fog állítani a belépő szintű szegmensben.”

Várhatóan többet fogunk megtudni a bevezetéshez közeledve, de a Volkswagen már most is fejleszt egy elektromos városi autócsaládot, amelyet az ID.2all koncepció előzetesen bemutatott, és amely 2025 végére érkezik. A felállás a tervek szerint egy kompakt Volkswagen személyautóból és crossoverből, valamint egy Skoda SUV-ból és egy Cupra személyautóból áll majd. Mind a négy modell Spanyolországban készül majd, és a tervek szerint 25 000 euró alatti áron kerülnek majd forgalomba.

 

Kiemelt kép forrása: Volkswagen

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.