Mobilitás

Ezzel a szuperolcsó elektromos autóval változtatná meg a Hyundai a piacot

S.Rita | 2024.06.12. 05:35

A Hyundai a június végi, koreai Busan International Mobility Show-n történő bemutatója előtt a Hyundai ízelítőt adott első A-szegmensbeli, kis méretű elektromos járművéről, az Insterről.

 

Az új modell nagymértékben a kizárólag koreai Casperre épül, olyannyira, hogy Koreában Casper Electric néven fut majd, de a globális piacokon Inster néven lesz elérhető – írja a Carscoops. A Hyundai szerint a név az „intim” és az „innovatív” szavakból származik, és a gyártó állítja, hogy a modell „új mércét állít fel a hatótávolság, a technológia és a biztonsági funkciók tekintetében, újradefiniálva azt, amit a vásárlók elvárhatnak egy járműtől ebben a kategóriában”.

Tekintettel arra, hogy a modell a Casperre épül, nem meglepő, hogy szinte megszólalási hasonlít az apró crossoverre . Elöl kör alakú LED-es nappali menetfények láthatóak, a pixelgrafikus irányjelzők is jellegzetesek. Az Inster azonban valamivel nagyobbnak tűnik, mint a Casper, bár ezt csak akkor tudjuk meg, ha június végén leleplezik.

A Hyundai a június végi, koreai Busan International Mobility Show-n történő bemutatója előtt a Hyundai ízelítőt adott első A-szegmensbeli, kis méretű elektromos járművéről, az Insterről. (Fotó: Hyundai)

 

A teaserek az Inster töltőportját mutatják, és az érdekes, négy küllős keréktárcsa is látható. Akárcsak a Casper esetében, a sárvédőket az Insteren is feketére festették, és az apró elektromos autót tetősínnel is ellátták.

Bár az új modell általános formája hasonló a Casperhez, a hátulján számos finomítást végeztek. Például a LED-es hátsó lámpákat áttervezték, és mostantól egyszerűbb, pixeles kialakítással rendelkeznek, mint a Hyundai Ioniq 5 és az Ioniq 6 esetében. A hátsó ajtón egy nagyméretű „Inster” felirat is látható.

Az új modell nagymértékben a kizárólag koreai Casperre épül, olyannyira, hogy Koreában Casper Electric néven fut majd, de a globális piacokon Inster néven lesz elérhető. (Fotó: Canva)

 

A Hyundai még nem adott ki fotókat az Inster belsejéről, de a kémfotók azt mutatják, hogy számos elemet kölcsönöz a Casperből, beleértve a digitális műszeregységet, a nagy központi infotainment képernyőt és a vaskos, három küllős kormánykereket.

A legújabb jelentések szerint a Hyundai 20 000 euró alatti árcédulát céloz meg az Inster számára, ami könnyen a márka legolcsóbb modelljévé teszi. Az autót a BorgWarnertől beszerzett integrált hajtásmodul hajtja majd, bár a teljesítményre vonatkozó részletek nem ismertek. A Hyundai még nem közölt részleteket az autó akkumulátorcsomagjáról és hatótávolságáról sem.

 

Kiemelt kép forrása: Hyundai

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.