Innováció

Napi 19 liter ivóvizet állít elő a levegőből egy amerikai startup terméke

Devenyi Dalma | 2024.06.14. 06:05

A zöld technológiai iparban új trend vette át a hatalmat, amely a nem iható víz vagy a levegő ivóvízzé alakítására összpontosít megújuló energia segítségével. A közelmúlt egyik fejleménye a területen, hogy a DrinkingMaker nevű cég hamarosan piacra dobja a DrinkingWatert, egy napenergiával működő, új generációs multifunkcionális adagolót, amely a levegőből nyer ivóvizet.

 

A vízhiányhoz vezető éghajlati válság fényében a vállalat a DrinkingWater, egy új atmoszférikus vízadagoló (Atmospheric Water Dispenser, AWD) kifejlesztéséhez sivatagi bogaraktól és kaktuszokból merített ihletet – írja az Interesting Engineering.

 

A levegő-víz adagoló napi 19 liter vízhozamot biztosít

A vállalat szerint az adagoló akár napi 19 liter vizet is képes előállítani, ráadásul opcionálisan ásványi anyagokban gazdag szűrőbetéteket is kínál. A felhasználó az ásványvizet a személyes igényeinek megfelelően testre szabhatja.

A termék legkülönlegesebb tulajdonsága azonban az, hogy egyben légtisztító és párátlanító is, amely napelemes rendszerrel van felszerelve, így akár utazás közben is elérhetővé válik. A vállalat állítása szerint az adagoló még rendkívül száraz körülmények között is hatékonyan működik, mivel AquaFetch+ (amelyet hatékony víztermelés és párátlanítás jellemez) és fejlett graféntechnológia hajtja.

„Száraz területeken is felfogja a vizet, értékes forrásokat biztosítva még a száraz régiókban is” – közölte a DrinkingMaker. „Bárhol is van a felhasználó, a DrinkingWater valódi tisztaságot biztosít. A laboratóriumoktól a válsághelyzetekig, még a háborús övezetekben is biztosítja a bőséges tiszta vízforrást és a nyugalmat.”

 

A jövő az atmoszférikus vízadagolóé?

A következő generációs 3 az 1-ben Atmospheric Water Dispenser (atmoszférikus vízadagoló) néven emlegetett AWD elindította crowdfunding kampányát az Indiegogón. A termék jelentős támogatást kapott, hiszen a kampány június utolsó harmadáig tart, de az eredeti cél több mint 2500 százalékát már elérte.

Az AWD alapkiadás ára 329 dollár, míg a Pro Edition ára 339 dollár. Ezek az árak azonban az Indiegogo kampányon keresztül történő előrendelésekre vonatkoznak.

Más, már létező levegő-víz adagolók, például a Kara Pure by Kara Water ára 1000 dollár, a Majik Water 500 literes egysége pedig 12 500 dollárba kerül.

Ehhez képest a DrinkingMaker, amely méreteiben egy eszpresszógéphez hasonlít, megfizethetőbbnek tűnik.

A crowdfunding-kampányok sikere a termékek valóságba történő átültetésénél gyakran meg szokott törni, a DrinkingMaker csapata azonban az Indiegogo oldalán hitelesnek tűnik, többek között mellékeltek egy fotót a hongkongi elektronikai vásáron kiállított termékről, valamint a valós használatot bemutató videókat.

 

Kiemelt kép forrása: DrinkingMaker

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.