Mobilitás

0-ról 80%-ra 14 perc alatt: köröket vert a riválisokra egy modell az elektromos autók töltési versenyében

Devenyi Dalma | 2024.06.17. 06:05

A kevesebb mint 2,8 másodperces nulláról 100 km/órás sebességre gyorsulás rámutat, hogy a Lotus Emeya tagadhatatlanul gyors autó. De a 0-100 csak egy dolog, amit gyorsan csinál. A töltés a másik. Az Emeya egy töltési versenyen egy rakás más, gyorsan töltő elektromos autót vert meg, 102 kWh-s akkumulátorát 10-ről 80 százalékra mindössze 14 perc alatt töltötte fel.

 

A 400 kW-os egyenáramú töltőre csatlakoztatott négyajtós kupé-szedán a P3 Group szerint 402 kW-os csúcs töltési teljesítményt és 331 kW-os átlagos töltési teljesítményt ért el – írja a Carscoops.

Ezek lenyűgöző számok egy olyan korban, amikor a leggyorsabban töltő elektromos Volkswagenek sem képesek 200 kW-nál többet lenyelni, és rengeteg elektromos jármű még ennél is jóval lassabb.

Hivatalosan még a Porsche nemrég ráncfelvarráson átesett Taycanja sem hoz 320 kW-nál magasabb csúcsteljesítményt – bár azt nem tudjuk, mi a valódi értéke, mert nem szerepelt a P3 tesztjében. A Lotus mellett a P3 az XPeng G9 RWD Long Range, a Kia EV9 RWD, a Hyundai Ioniq 6 RWD, a Nio ET5 Touring Long Range, a Mercedes EQS 450+, a Genesis G80 Electrified, a BMW i7 eDrive50, a Tesla Model Y RWD Long Range és a BYD Atto 3 modelleket tesztelte.

A P3 grafikonjai azt mutatják, hogy annak ellenére, hogy bár a Hyundai-csoport elektromos autóit az állítólag 800 voltos gyorstöltő architektúrájuk miatt dicsérték, meg sem tudták közelíteni az Emeya csúcs töltési teljesítményét. Az egyetlen modell, amelyiknek ez sikerült, az XPeng G9 volt a maga 320 kW-os csúcs töltési értékével.

A függőleges tengelyen a töltési teljesítmény, a vízszintes tengelyen a töltöttségi állapot látható, (Fotó: P3 Group)

 

További érdekesség, hogy a Hyundai-csoport különböző autóinak töltési görbéi nagyon eltérőek, illetve hogy az Emeyának volt egy meredek zuhanása, majd gyors helyreállása 25 százaléknál, amely a jelentés szerint a megnövekedett hőmérséklet eredménye. Az adatokat böngészve azt is láthatjuk, hogy az Emeya töltési teljesítménye gyorsan csökken. 75 százalékos töltöttségi szintnél a Lotus és a többi autó közötti különbség kisebb lett, de az Emeya nem adta át az első helyet senkinek.

Az XPeng erőteljesen indul, de félúton lemarad a sereghajtó BYD Atto 3 kivételével minden más járműtől. Így lehet, hogy a 320 kW-os csúcsteljesítményt átlagosan csak 233 kW-ra elég, bár az akkumulátor 80 százalékos töltöttségéhez közeledve korrigál, és visszajön a második helyre.

Az Emeya gyorstöltési teljesítménye lehetővé teszi, hogy mindössze 10 perc alatt 310 km hatótávolságot gyűjtsön be, bár ez csak akkor igaz, ha szupergyors, 400 kW-os töltőre csatlakozik, ami nem túl gyakori. És akkor még mindig ott az örök ellenérv, hogy ez még mindig sokkal lassabb, mint egy belső égésű motorral szerelt autó töltési ideje, amely három perc perc alatt képes elegendő üzemanyagot felvenni egy 600 kilométeres útra…

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  Devenyi Dalma
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.