Vállalatok

Szekeres Eszter veszi át a MET Central Europe Magyarország irányítását

NRGreport | 2024.06.17. 11:26

Szekeres Eszter veszi át Szabó Gergelytől a MET Central Europe Magyarország irányítását és a MET Magyarország vezérigazgatói pozícióját. Szabó Gergely a továbbiakban regionális elnöki pozícióban felel a MET Central Europe Sales működéséért.

 

A szervezeti változásokat a MET Central Europe Sales divízióban jelentették be. A MET Central Europe Sales a MET Csoport új, 2024 elején megalakult divíziója, amely a korábban már működő MET Central Europe és MET Gas and Energy Marketing területek tevékenységét fogja össze, és Horvátországban, Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában, valamint Ukrajnában felel a MET Csoport végfelhasználói értékesítési, nagykereskedelmi és energiahatékonysági tevékenységéért.

Szabó Gergely új felelősségi körében a MET Central Europe Sales regionális elnöki pozícióját tölti be, valamint a közép-európai energiakereskedelmi piacokon aktív és folyamatosan növekvő régiós vállalatcsoport stratégiai és üzleti irányításáért felel.

A MET Magyarország Zrt. és az E2 Hungary Zrt. szervezeti egységeket integráló MET Central Europe Magyarország vezetését Szekeres Eszter veszi át, továbbá betölti a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatói pozícióját.

Szabó Gergely és Szekeres Eszter (Fotó: MET Csoport)

 

Szekeres Eszter 16 éve csatlakozott a MET Csoporthoz. Jelentős üzleti és vezetői tapasztalatot szerzett átfogó, csoportszintű üzletfejlesztési projektekben a cégcsoport svájci központjában, később pedig a MET közép-európai nagykereskedelmi működésében. A MET Csoport történetének első női vezérigazgatója nagyban ösztönzi a progesszív üzleti gondolkodást az energiapiacokon.

A MET Central Europe Magyarország üzleti területei a továbbiakban:

  • Szépfy Márton, kereskedelmi executive igazgató a magyarországi értékesítési terület vezetője marad, emellett az átfogó ügyfélélmény-stratégia megújításáért is felel. Átveszi továbbá az E2 Hungary Zrt. vezérigazgatói pozícióját, amely a MET Central Europe Sales egyik vezető vállalata a magyar energiakereskedelmi piacon.
  • Pillár Éva a villamosenergia-nagykereskedelmi executive igazgató pozícióját tölti be, és a régiós vállalatcsoport horvátországi, magyarországi, szerbiai, szlovákiai és ukrajnai villamosenergia-nagykereskedelmi tevékenységét koordinálja. Emellett a vállalati szintű villamosenergia-stratégia kialakításáért és megvalósításáért felel, amelynek egyik kiemelt célja lesz az új üzleti lehetőségek feltérképezése.
  • Smaraglay Zombor gáznagykereskedelmi executive igazgató pozícióba lépett, és a jövőben a régiós vállalatcsoport magyarországi gáznagykereskedelmi tevékenységét, valamint az ezt működtető integrált szervezetet irányítja. Új pozíciójában továbbra is koordinálja a MET Central Europe Sales gáznagykereskedelmi működését a horvát, szerb, szlovák és ukrán piacokon.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a csapatunkkal egy új fejezetet nyitunk a MET Central Europe magyarországi történetében. Megtiszteltetés, hogy egy ilyen lendületes és folyamatosan a szakmai maximumra törekedő csapatot vezethetek a jövőben” – írta Szekeres Eszter LinkedIn-profilján.

A MET Central Europe Sales divíziójában most bejelentett változások célja az együttműködési és szolgáltatási stratégia megújítása. A vállalatcsoport elkötelezett, hogy az új szervezeti struktúrára történő gördülékeny átállás után tovább erősítse hosszútávú együttműködését partnereivel, és magas szintű kiszolgálást, valamint jövőbe mutató termék- és szolgáltatásmegoldásokat biztosítson számukra.

 

Kiemelt kép forrása: MET Csoport

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.