Vállalatok

Napenergia- és tárolási projekttel kezd együttműködést a MET Csoport és a német ToRa Szászországban

NRGreport | 2024.06.20. 10:09

A svájci MET Csoport 100 százalékos részesedést vett egy német projektcégben a ToRa GmbH-tól. A projektfejlesztés célja egy 62 MWp teljesítményű naperőmű és egy 60 MW / 240 MWh akkumulátoros energiatároló rendszer kialakítása a németországi Szászországban.

 

A ToRa GmbH kiemelkedő szakértelemmel bír nap- és szélenergiaprojektek fejlesztése, illetve szélenergia-eszközök üzemeltetése terén Németországban. A ToRa és a MET Csoport szorosan együttműködik majd a projekt teljes fejlesztési folyamata alatt.

„A kiterjedt hálózattal és több mint 2,3 GW-os projektfejlesztési portfólióval rendelkező ToRa ideális partnere a MET Csoportnak Németországban. A német piac kiváló lehetőséget kínál a MET számára, így célul tűztük ki, hogy jelentős pozíciót alakítsunk ki a helyi szél- és napenergiapiacon” – mondta Christian Hürlimann, a MET Csoport megújulókért felelős vezérigazgatója.

A MET Csoport a múlt év végén Groß Dübenben szerzett a projekthez földterületet, amely még több megújuló projektből álló klaszter fejlesztésére is lehetőséget nyújt a lausitzi térségében.

„A projekt azért is egyedülálló a német piacon, mert mind a hálózati csatlakozást, mind az akkumulátoros tárolást egy megoldásban integrálja. Ezen túlmenően a projekt és a hálózati csatlakozás jelentős bővítési lehetőséget is rejt magában. Groß Düben önkormányzata és a földtulajdonosok támogatják a terveket, és nagyon bíznak a MET-ben, mint partnerben” – tette hozzá Tomke Heinen, a ToRa GmbH vezérigazgatója.

 

MET Csoport
A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, amelynek tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra, valamint energiapiaci eszközök fejlesztésére és működtetésére. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 30 ország gázpiacán és 39 nemzetközi kereskedési ponton aktív. A MET jelentős tapasztalattal bír a zöld (megújuló) és a rugalmassági (kiegyenlítő) energiapiaci eszközök üzemeltetésében, így a lehető legszélesebb körben tudja támogatni a zöldenergia-átmenetet. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2023-ban 24,5 milliárd euró volt. A vállalat gázpiaci forgalma 88 milliárd köbméter, míg az árampiaci forgalma 68 terawattóra (TWh) volt.

ToRa GmbH
A ToRa GmbH szolgáltató cégként működik a nap- és szélenergia-szektorban a németországi Leerben. A vállalat fenntartható energiatermelést biztosít, valamint fotovoltaikus és szélenergia-rendszereket tervez és épít Európában, elsősorban Németországban. A ToRa GmbH munkatársai több mint húszéves tapasztalattal bírnak a megújuló energia területén. A cég tevékenységi körébe tartozik fotovoltaikus, szél- és hibrid projektek értékelése, tervezése, megvalósítása és értékesítése.

 

Kiemelt kép forrása: Canva

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.