Mobilitás

Gyilkos: a 2025-ös Audi RS e-tron GT Performance teljesítménye szabályosan letaglóz

S.Rita | 2024.06.23. 05:35

A 2021 óta kapható Audi e-tron GT és RS e-tron GT nagyon erős, rendkívül kényelmes, ráadásul szép is. A német márka a 2025-ös modellévre frissítette az e-tron GT kínálatát, és az alapmodell, illetve az RS frissítése mellett egy új GT Performance zászlóshajó is érkezik.

 

Az új e-tron GT család alapját egy 97 kWh-s akkumulátorcsomag adja, amely 19,8 kilogrammal könnyebb, mint a leköszönő modell 84 kWh-s csomagja – írja a Carscoops. A regeneratív fékrendszer is javult, 290 kW-ról 400 kW-ra nőtt, és a kormánykerék mögötti lapátváltókon keresztül állítható. Az új modell ideális körülmények között akár 609 kilométert is megtehet egyetlen feltöltéssel.

A csúcstöltési sebességet 270 kW-ról 320 kW-ra emelték, ami azt jelenti, hogy az akkumulátor 10%-ról 80%-os töltöttségi szintre mindössze 18 perc alatt tölthető fel, míg egy 10 perces feltöltéssel 280 kilométer hatótávolság nyerhető ki.

Az akkumulátoron végrehajtott fejlesztések azt is jelentik, hogy a 280 kW feletti töltési sebességet jóval hosszabb ideig képes fenntartani, mint a régi modell. Az akkumulátor a gyorstöltés érdekében hűthető vagy melegíthető is.

A német márka a 2025-ös modellévre frissítette az e-tron GT kínálatát, és az alapmodell, illetve az RS frissítése mellett egy új RS Performance zászlóshajó is érkezik. (Fotó: Audi)

 

Az e-tron GT villanymotorjain is jelentős változtatásokat hajtottak végre. Az alapmodell, amely mostantól S e-tron GT néven fut, egy motorpárral rendelkezik, amelyek együttesen 670 lóerőt (500 kW) adnak le, többet, mint a régi RS e-tron GT.

Eközben a 2025-ös RS e-tron GT teljesítménye 845 lóerőre (630 kW) emelkedett, az új zászlóshajó RS e-tron GT Performance pedig 912 lóerőt (680 kW) teljesít, amivel minden idők legerősebb Audijává vált.

Ezzel a többletteljesítménnyel együtt jár a többletsebesség is. A 2025 S e-tron GT mindössze 3,4 másodperc alatt teszi meg a 100 km/h-s sprintet, ami mindössze 0,1 másodperccel marad el a leköszönő RS változat mögött. Eközben az új RS e-tron GT 2,8 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, míg az RS e-tron GT Performance 2,5 másodperc alatt teszi meg ugyanezt. Az S e-tron GT továbbra is 245 km/h-ás végsebességet tud, míg az RS modellek csúcssebessége 250 km/h.

Az Audi új fékeket is hoz. Az S e-tron GT alapfelszereltségként acél féktárcsákat kap, az RS modellek pedig szériafelszereltségként volfrámkarbid bevonatú tárcsákat. Az összes 2025-ös modell opcionálisan szénszálas kerámia tárcsákkal és 10 dugattyús első féknyergekkel is rendelhető.

A 2021 óta kapható Audi e-tron GT és RS e-tron GT nagyon erős, rendkívül kényelmes, ráadásul szép is. (Fotó: Audi)

 

Jelentős fejlesztések történtek az alapfelszereltségű légrugózáson és az opcionális aktív felfüggesztésen. Az új beállítás az állítható hasmagasság mellett azt ígéri, hogy az autót „dinamikus fékezés, kormányzás és gyorsítás közben közel vízszintesen tartja”. Emellett összkerék-kormányzás is választható.

A 2025 e-tron GT család utasterében több apró változtatás is történt. Ezek közé tartoznak az új ülések, az eltérő kormánykerék és az opcionális panoráma üvegtető, amely egy gombnyomással átláthatatlanná tehető. Az Audi virtual cockpitet is frissítették, és új anyagkeverékkel, többek között fa betétekkel, Dinamica mikroszálas anyagokkal és opcionális, 18 irányban állítható ülésekkel is találkozhatunk.

Az új S e-tron GT európai ára 126 000 eurónál kezdődik,az RS e-tron GT ára 147 500 euróra emelkedik, míg az RS e-tron GT Performance 160 500 euróba kerül.

 

Kiemelt kép forrása: Audi

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.