Mobilitás

Egy kínai autógyártó új akkumulátora 50 éves élettartammal és 3500 töltési ciklussal tarolja le a piacot

S.Rita | 2024.07.10. 06:05

A kínai óriás Geely bemutatta új LFP, azaz lítium-vasfoszfát akkumulátorcelláját, amely 192 Wh/kg energiasűrűséggel, 50 éves élettartammal, gyors, kevesebb mint 20 perc alatti 0-80%-os töltéssel és minimális kapacitásvesztéssel rendelkezik hideg időben.

 

Ez a technológia, amely a Tesla alapmodelljében, a Model 3-ban használt vas-foszfát akkumulátorokhoz hasonló, az elektromos autókkal kapcsolatos különböző aggályokra ad választ az árukon túl – írja az Interesting Engineering.

Az akkumulátor 3500 töltési ciklussal, ami körülbelül egymillió kilométerrel egyenértékű, felülmúlja a BYD által a Teslának szállított penge akkumulátorok magas belső ellenállását.

A kínai vállalat azt is hozzátette, hogy LFP-akkumulátora jelentős előnyöket ígér a használt elektromos autók piacán, mivel az elektromos autók több mint 600 000 mérföldön keresztül minimális kapacitásveszteséggel tudnák fenntartani teljesítményüket. Ez a tartósság körülbelül 50 éves élettartamnak felel meg, figyelembe véve az átlagos éves vezetési távolságokat.

Ezen túlmenően a Geely által alkalmazott szén nanocsövek és a továbbfejlesztett fedőfólia felgyorsítja a lítiumionok mozgását, így az akkumulátor töltési ideje 0%-ról 80%-ra mindössze 17 perc.

A kínai óriás Geely bemutatta új LFP, azaz lítium-vasfoszfát akkumulátorcelláját, amely 192 Wh/kg energiasűrűséggel rendelkezik. (Fotó: Geely)

 

Gyors töltés és minimális hatótáv-csökkenés hideg időben

A jobb ionátvitel miatt a Geely Aegis Short Blade akkumulátorának hatótávolsága rendkívül hideg körülmények között csak 10%-kal csökken, ami megfelel a CATL tavaly bemutatott, gyorsan töltődő LFP cellájának.

Érdekesség, hogy a CATL, a világ legnagyobb akkumulátorgyártója olyan eleketromosautó-akkumulátorokat tervez, amelyek képesek 1 millió mérföldet, azaz 1,6 millió kilométert kibírni. A NIO-val együttműködve 15 éves garanciát kínálnak az elektromos járművekre.

A Geely kezdetben a Galaxy E5 SUV-kban fogja alkalmazni új LFP celláit, mielőtt más ügyfelek számára is elérhetővé tenné azokat. A rövid lapkás LFP akkumulátort tartósságának garantálása érdekében a Geely szigorú teszteknek vetette alá: nyílt lángnak való kitettség, szögekkel való átszúrás, átgurulás, korrozív tengervízbe merítés és fagyos körülmények között való működés.

A vállalat szerint a hőálló szeparátor és az öngyógyító elektródatechnológia minden tartóssági vizsgálaton kiválóan megfelelt, és ezzel megnyitotta az utat az 50 éves akkumulátor-élettartamú elektromos autók előtt.

 

A Toyota jelentős akkumulátor-frissítést tervez a bZ4X elektromos crossoverhez

Eközben a Toyota közelgő Bozhi 3X SUV-ja lesz a vállalat első olyan elektromos autója, amely önvezető technológiával rendelkezik, ami izgalmas fejlemény. A Toyota elkötelezte magát a jelenlegi elektromosautó-kínálatának frissítése mellett is, a bZ4X elektromos crossover 2026 és 2027 közötti fejlesztésekkel.

A bevezetés részeként a Toyota egy olyan autonóm vezetési rendszert is bevezet, amely képes navigálni az autópályákon, városi környezetben és parkolási segítséget nyújtani.

Emellett a Toyota egy lítium-vasfoszfát akkumulátort fejleszt, amely akár 40%-kal is csökkentheti a bZ4X gyártási költségeit. Az, hogy ezeket a megtakarításokat a fogyasztóknak továbbadják-e, egyelőre bizonytalan, de ez rávilágít a Toyota megújult elkötelezettségére az elektromosautó-technológia fejlesztése iránt.

 

Kiemelt kép forrása: Geely

  S.Rita
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.