Vállalatok

Új vezető az Opus energetikai divíziójának élén

NRGreport | 2019.11.06. 13:09

Králik Gábor vette át november 4-től az Opus energetikai divíziójának vezetését. Az energiakereskedelmi szakember legfontosabb feladatának a portfólióba tartozó leányvállalatok piaci szerepének megerősítését és működési hatékonyságának javítását tartja – áll az Opus sajtóközleményében.

Králik Gábor a Magyar Földgázkereskedő Zrt. vezérigazgatói posztjáról érkezik az Opushoz. A közgazdász végzettségű szakember több mint tizenkét éve dolgozik az energiaszektorban. A leányvállalatai révén 15 országban jelen lévő, a földgáz-, áram- és kőolajpiacon is tevékenykedő MET Csoportban stratégiai- és üzletfejlesztési igazgatói feladatokat látott el. Ebben az időszakban vált a korábban csak gázkereskedő MET Csoport integrált kereskedőházzá, lefedve a teljes gáz- és áramkereskedelmi értékláncot a dél-kelet- és közép-kelet-európai régióban. 2013-tól az MVM Zrt. földgázüzletágért felelős vezérigazgató-helyettese, 2015-től pedig a Főgáz Zrt. vezérigazgatója. A későbbiekben az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ma NKM Nemzeti Közművek Zrt.) egyik felsővezetőjeként részt vett az állami közműszolgáltatási modell kialakításában. 

Az Opus Holding divízióvezetőjeként Králik Gábor az energetikai portfólióba tartozó leányvállalatok piaci szerepének megerősítését és működési hatékonyságának javítását tartja feladatának.

"Az energetikai leányvállalatok az Opus Global stratégiai ágazatát jelentik. A szektorban jelentős növekedési potenciál van, ezért célom a portfólióba tartozó leányvállalatok piaci pozíciójának megerősítése és működési hatékonyságuk javítása, amivel párhuzamosan figyelni kell a növekedési lehetőségekre is. Az energetikai portfóliót egy erős jövedelemtermelő divíziónak tartom, amely amellett, hogy részvényesi értéket teremt, a jövőben is képes lesz partnerei, ügyfelei igényeinek maximálisan megfelelni, és a térség fejlődését támogatni."

– mondta Králik Gábor.

Az Opus a régió egyik legtőkeerősebb befektetési holdingja, amelynek növekedési stratégiájában jelentős szerepe van az energetikai divíziónak. Működési bevételeinek több mint harmadát az ebbe a portfólióba tartozó leányvállalatok biztosítják, a holding alkalmazotti létszámának pedig 59 százalékát az energetikai szektor adja.

Králik Gábor elődje, Baji Csaba 2019. márciusától vezette az Opus energetikai divízióját.

  NRGreport
Címkék
#energiaszektor   #Opus   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.