Trading

Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken

NRGreport | 2020.04.29. 05:22

Erre lehet számítani ma a főbb európai értékpapírpiacokon. Az indexek emelkedéséhez várakozáson felüli vállalati eredménybeszámolók, valamint a csökkenésből emelkedésbe fordult olajárak is hozzájárultak.

Kedden az európai tőzsdeindexek a járványügyi korlátozások közelgő feloldásának és jegybanki gazdaságösztönző monetáris intézkedések reményében emelkedtek. Az amerikai Fed szerdán, az euróövezeti EKB csütörtökön jelenti be kamatdöntő ülésének eredményét. A japán jegybank hétfőn ismertette ösztönző tervét.

Az indexek emelkedéséhez várakozáson felüli vállalati eredménybeszámolók, valamint a csökkenésből emelkedésbe fordult olajárak is hozzájárultak. A korlátozások enyhítésétől remélt gazdasági élénkülés az olaj keresleti kilátásainak is kedvezett, szerdán reggel az olajár emelkedett. A Brent nyersolaj ára az európai piaci nyitás előtt két órával 2,86 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 23,39 dolláron, a WTI ára pedig 10,70 százalékkal 13,66 dollárra emelkedett.

Címlapkép forrása: Pexels.com

  NRGreport
Címkék
#Brent   #olajár   #tőzsde   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.