NRGreport
Menü

Közös céget alapított az MVM és a Roszatom

Vállalatok | NRGreport | 2020-07-09 19:21

Az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt. - a Roszatom állami konszern leányvállalata - vegyesvállalatot alapított Magyarországon European Power Services Zrt. néven - adták hírül az érintettek.

Az 5 millió forint jegyzet tőkéjű, idén bejegyzett Power Service Zrt. a az európai piacon nyújt szervizszolgáltatásokat az atomenergetikában, hagyományos és megújuló energetikában, az olaj- és gáziparban, valamint más ipari területeken – írja a Napi.hu cikke.

A bejelentés szerint a zrt. létrehozásával a két cég össze akarta kötni a Roszatom állami atomenergetikai konszern tudományos és termelési kompetenciáit az MVM-csoport mérnöki és termelési kapacitásaival. A vegyesvállalatban a felek egyenlő arányban tulajdonosok, de a szavazatelsőbbségi részvény az MVM-é.

A Rusatom Service a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern atomerőművek szervizelésével foglalkozó társasága. A vállalat az orosz technológiával épült külföldi nyomottvizes erőművekben a szükséges karbantartást, javítást, korszerűsítést végzi.

NRGreport | Forrás: Napi.hu