NRGreport
Menü
Úgy pazarolja az energiát az emberiség, mintha nem lenne holnap - Azonnal lépni kellene
Elemzés

Úgy pazarolja az energiát az emberiség, mintha nem lenne holnap - Azonnal lépni kellene

Major András | 2019-11-12 09:33

Évtizedes mélypontra lassult a világ energiahatékonyságának javulása 2018-ban a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) új jelentése szerint. A trend az ebből eredő közvetlen gazdasági károkon túl is rendkívül aggasztó, amelynek súlyos következményei vannak a fogyasztók, a vállalkozások és a környezet szempontjából is. Az elérhető eszközök közül az energiapazarlás visszafogásával lehetne a leggyorsabban és a legnagyobb mértékben közelíteni a fenntarthatósági és klímacélokhoz, azonban amennyiben a trend folytatódik, erre esélyünk sem lesz.

 • Elemzés | 2019-11-08

  Érdemes egy utolsó esélyt adni az atomenergiának

  Érdemes egy utolsó esélyt adni az atomenergiának – véli Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség vezető közgazdásza. Ez ugyanis segíthet elérni a dekarbonizációt, ami pedig a klímaváltozás megfékezéséhez kell.

  bővebben »

 • Elemzés | 2019-11-08

  Gázzal fűt? Akkor ez a hír érdekelni fogja

  A magyar háztartások 68 százaléka nincs tisztában az otthoni háztartási gépek energiafogyasztásával, noha a rezsi mind nagyobb terhet jelent a családok költségvetésében. A lakások fűtési rendszere nagyrészt elavult, a megújításhoz sürgős állami szerepvállalásra lenne szükség - hangsúlyozta a Napi.hu Hullámvasúton az építőipar című szerdai konferenciáján tartott előadásában Szilágyi Tamás, az Ép-GéPéSZ Holding Kft. kereskedelmi és marketingigazgatója.

  bővebben »

 • Elemzés | NRGreport, Nagy Nikoletta | 2019-11-07

  Ezeket gondolja végig, mielőtt elektromos autót vásárol

  Lassan, de biztosan elindultunk az elektromos autók népszerűségéhez vezető úton, a legnagyobb autógyártók is igyekeznek lekövetni a piacot, és előrukkolni a saját modelljükkel. Ezt a folyamatot felgyorsítja, hogy a dízeles autók lassan a legnagyobb városokba be sem tehetik a kereküket, meg az is, hogy az egyre népszerűbb autók ára folyamatosan csökken. Nem mindenkinek való egyelőre az elektromos autó azonban – az alábbi pontokat gondolja végig, ha úgy érzi, rászánná magát a vásárlásra.

  bővebben »