Innováció
Lenyűgöző ötlet: egy francia város napenergia-forrássá alakítja a temetőjét
S.Rita | 2024.03.28.
Ez az új akkumulátor véget vet az elektromos autókkal kapcsolatos egyik legnagyobb szorongásnak

A dél-koreai Szöulban megrendezett InterBattery 2024 kiállításon az ország legnagyobb akkumulátorgyártói bemutatták a jövő elektromos járműveinek legizgalmasabb innovációit, köztük az SK On kifejezetten a hidegre tervezett akkumulátorát.

Devenyi Dalma | 2024.03.24.
Különleges anyag mentheti meg az elektromosautó-ipart, ha Kína bekeményít

Számos autógyártó megijedt tavaly, amikor Kína új exportkorlátozást jelentett be a grafitra, az elektromos autók akkumulátorainak egyik fő összetevőjére. Mivel Kína a grafit fő beszállítója, ez komoly problémát jelent.

Devenyi Dalma | 2024.03.22.
Támogatott tartalom
Gyorsabban megtérülő befektetést hozhatnak a következő generációs, nagy hatékonyságú ABC napelemmodulok

Neostar, Comet és Stellar fantázianevekkel mutatta be a világ vezető tisztaenergia-technológiai vállalata, az AIKO az új, GEN 2 N-típusú ABC (All Back Contact) napelemmoduljait.

Takács Csongor | 2024.03.21.
Így működik a hatalmas homokakkumulátor, amely teljes városok fűtését emelheti új szintre

Hatalmas homokakkumulátorral akarják csökkenteni egy finn város szén-dioxid-kibocsátását. Az akkumulátor télen egy hét hőigényét képes tárolni – de hogyan működik? 

Devenyi Dalma | 2024.03.19.
A Volvo 30%-kal csökkentené az elektromos járművek töltési idejét egy új módszerrel

A Volvo 2018 óta olyan kisvállalkozásokba fektet be, amelyek olyan technológiát fejlesztenek, amelyről úgy gondolja, hasznos lehet járművei számára. A vállalat most azt állítja, hogy az egyik ilyen cég olyan szoftvert fejlesztett ki, amely 15-30 százalékkal csökkentheti az akkumulátorok töltési idejét.

S.Rita | 2024.03.18.
A világ legfehérebb festéke csökkentheti az energiafogyasztást?

Globális problémává vált a túlzott energiafelhasználás, aminek megoldására már számtalan kísérlettel találkoztunk az elmúlt évtized során. Ezek közül egy a világ legfehérebb festéke.

Devenyi Dalma | 2024.03.18.
Új innovációk alakítják át a hőszivattyús piacot

Az energiahatékonyság jegyében egyre nagyobb az érdeklődés a hőszivattyúk iránt, miközben folyamatosan jelennek meg olyan innovációk a magyar piacon is, amelyek a felhasználók előnyére válhatnak. Az újítások közé tartozik a teljesség igénye nélkül az inverteres technológia, az intelligens vezérlés, a környezetbarát hűtőközegek és a zajcsökkentés is. A fejlesztéseknek köszönhetően a termékeknek úgy nő a hatékonyságuk, hogy közben még környezetbarátabbak lesznek.

NRGreport | 2024.03.12.
Támogatott tartalom
Egy napelemgyártó cég tényleg forradalmasíthatja mindazt, amit a napenergia hatékonyságáról gondoltunk

A megújuló energiaszektor egyik meghatározó szereplője, az AIKO útja a 2009-es megalakulástól a 2023-as világelsővé válásáig kiválóan mutatja be, hogy a fenntartható energiamegoldások iránti hajsza hova tud emelni néhány éven belül egy innovációra elszánt vállalatot. A fokozódó energetikai kihívásokra a Shanghai Aiko Solar Energy Co., Ltd. fennállása óta már több mint 1000 szabadalommal válaszolt világszerte.

Takács Csongor | 2024.03.06.
Jön a vezeték nélküli elektromosautó-töltés, de mikor ér ide?

Képzelje el, hogy a tévé csatornaváltásához egy olyan eszközt kell használnia, amely a képernyőhöz egy vezetékkel csatlakozik, amely a nappali padlóján húzódik, rosszul néz ki, és a házban mindenki számára botlásveszélyt jelent. Ma már nevetségesen hangzik, de a tévévásárlóknak pontosan ezzel kellett megküzdeniük, amikor a Zenith 1950-ben megalkotta a világ első távirányítóját, a „Lazy Bones”-t.

S.Rita | 2024.03.06.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.