Trading
A gázpiac vezetői az 5. Budapest LNG Summit-on vitatták meg az iparág jövőjét
NRGreport | 2024.04.10.
Magyarország 55 milliárd forinttal segíti a boszniai szerb térség energetikai projektjeit

A magyar kormány április 5-én jóváhagyta, hogy 140 millió euró (kb. 55 milliárd forint) értékben hozzájáruljon infrastrukturális és energetikai projektek finanszírozásához a boszniai Szerb Autonóm Köztársaságban – közölte a régió kormánya.

NRGreport | 2024.04.08.
A Gazprom Európába irányuló exportja 32%-kal ugrott az első negyedévben

Oroszország Európába irányuló vezetékes gázexportja 32%-kal, mintegy 7,7 milliárd köbméterre emelkedett 2024 első negyedévében.

Devenyi Dalma | 2024.04.07.
Az orosz Arctic LNG 2 felfüggeszti a gáz cseppfolyósítását a szankciók és a tartályhajók hiánya miatt

A Novatek, Oroszország legnagyobb cseppfolyósított földgáz (LNG) termelője a szankciók és a gáztankerek hiánya miatt felfüggesztette az Arctic LNG 2 projekt termelését – közölte két, az ügyet ismerő forrás kedden a Reuters hírügynökséggel.

Devenyi Dalma | 2024.04.04.
Ráfért már egy ilyen jó hír Európára a gázt illetően

A földgáz ára zuhant, mivel a világ a vártnál melegebb tél után túlkínálattal küzd. A cseppfolyósított földgáz közelmúltbeli fénykora megemelte az árakat és a nyereséget, ami beruházási hullámot indított el az ágazatban.

S.Rita | 2024.04.03.
Történelmi nap közeleg a magyar-török energetikai együttműködésben

Történelmi nap közeleg a magyar-török energetikai együttműködésben április elsején, ugyanis megkezdődik a földgáz szállítása Törökországból Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

NRGreport | 2024.03.26.
Európának jobb infrastruktúrára van szüksége az orosz gáztól való függőség csökkentéséhez

Európának jobb infrastruktúrával kell előállnia, ha olyan alaposan ki akarja váltani az orosz gázt, mint amilyen alaposan a nyersolajat, mondták olaj- és gázipari vezetők egy március 19-i energetikai konferencián.

Devenyi Dalma | 2024.03.22.
Támogatott tartalom
Magyar elektronikus platform segíti 10 éve az európai gázpiacot – Interjú Tatár Balázzsal, az FGSZ értékesítés és ügyféltámogatás vezetőjével

Az RBP egy elektronikus árverési és kapacitáskereskedelmi platform, amely egyre jelentősebb szereplője az európai gázpiacnak. A rendszer működéséről, sikereiről és jövőjéről beszélgettünk Tatár Balázzsal, az FGSZ értékesítés és ügyféltámogatás vezetőjével.

Erbszt Adrienn | 2024.03.21.
Az USA hatodik éve vezeti a globális olajtermelést

Az Egyesült Államok nyersolajtermelése hatodik egymást követő évben vezette a globális olajtermelést, napi 12,9 millió hordó (bpd, azaz barrel per day) rekordot döntő átlagos termeléssel – közölte az Egyesült Államok Energiainformációs Hivatala (EIA) március 11-én kiadott közleményében.

Devenyi Dalma | 2024.03.13.
Az OPEC+ tagok a második negyedévre is kiterjesztik az olajkibocsátás csökkentését

Az OPEC+ tagjai Szaúd-Arábia és Oroszország vezetésével március 3-án megállapodtak abban, hogy a második negyedévre is meghosszabbítják a napi 2,2 millió hordónyi önkéntes olajkibocsátás-csökkentést, ami további támogatást nyújt a piacnak a globális növekedéssel kapcsolatos aggodalmak és a csoporton kívüli növekvő kibocsátás közepette.

S.Rita | 2024.03.04.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.