NRGreport
Menü
Nincs több szufla Visontán?
Elemzés

Nincs több szufla Visontán?

2019-10-15 14:13

Elfogyott a Mátrai Erőmű lendülete: gyakoribbá váltak a rendszerhibák, nem jönnek az új vezetéstől várt eredmények, és még a pénzügyi biztonságot jelentő MVM-szerződést se biztos, hogy sikerül (vagy érdemes) újrakötni.

 • Elemzés | 2019-10-15

  Miért esélytelen, hogy újra uránt bányásszanak Magyarországon?

  A G7 korábbi cikkében részletesen foglalkoztunk azzal, hogy az atomenergia szerepe a klímaváltozás elleni harcban erősen megkérdőjelezhető, mert a megújuló energiás fejlesztések olcsóbbá váltak, ráadásul gyorsabban érhető el velük a fosszilis tüzelőanyagok kiváltása. A nemrég megjelent és általunk is bemutatott World Nuclear Industry Status Report tele van olyan adatokkal, amelyek erre utalnak, és ha a több mint 300 oldalas anyagot alaposabban átnézi valaki, leginkább egy olyan atomipar képe marad meg benne, amely szinte minden összevetésben a lassú hanyatlás jeleit mutatja.

  bővebben »

 • Elemzés | 2019-10-14

  Ki az éhesebb, a dízel vagy a hibrid?

  Ez nem is nagy vonalakban, hanem egészen közelről nézve is két egyenértékű autó. Igen, úgy is. Csak az egyiket az ördög üzemanyaga hajtja, a másik kipufogójából elvileg egészséges, zöld levelű bükkfák hajtanak ki. Lássuk, mennyit fogyasztanak azonos úton, sebességgel, távon, váltott vezetőkkel.

  bővebben »

 • Elemzés | 2019-10-14

  Gigantikus vásárlásra készül a Mol - Mire költenek el 600 milliárd forintot?

  Hatalmas akvizíciós célpontot nézett ki magának a Mol, az azeri ACG mezőben lévő részesedés 2 milliárd dollárba, vagyis több mint 600 milliárd forintba kerülhet, ami még Mol mércével nézve is hatalmas falat. A tranzakcióval 20 százalékkal nőhet a Mol szénhidrogéntermelése, és jelentősen emelkedhetnek a vállalat kőolajkészletei is.

  bővebben »