NRGreport
Menü
Elemzés

Amerika diktálja a tempót az olajpiacon 2019-ben

2019-02-14 09:46

A globális olajpiaci keresletnek az OPEC kitermeléscsökkentése, valamint a venezuelai és az iráni szankciók kínálatot korlátozó hatása ellenére is nehéz lesz lépést tartania a kínálat elsősorban OPEC-en kívüli bővülésével 2019-ben - áll a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) új jelentésében. 

 • Elemzés | 2019-02-12

  A térségi átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek egy kutatás szerint

  A térségi átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek, 87 százalékuk egyértelműen növekedési lehetőséget lát az innovatív technológiák alkalmazásában, szemben a régiós átlag 83 százalékával - derül ki a Microsoft megbízásából készített legújabb, (Guide to The future - CEE Digital Transformation report) 6 országra kiterjedő regionális kutatásból.

  bővebben »

 • Elemzés | NRGreport | 2019-02-12

  Sötét klímakérdések: Ideje a fenntarthatóságot is komolyan venni

  Az energiaipart jellemző gyors változásokban hatalmas szerepe van a klímavédelemnek. A friss kutatási adatok alapján az átalakulás tempója messze elmarad attól, amire szükség lenne. Magyarországnak az unió tagállamaként különösen nagy figyelmet kell fordítania a kérdésre – emelte ki Kovács Csaba, a KPMG partnere.

  bővebben »

 • Elemzés | 2019-02-11

  A napelem bizniszben sem mind arany, ami fénylik

  Az utóbbi évek befektetési slágerterméke a napenergia beruházás: a kötelező átvételen (KÁT) keresztül ugyanis az állam biztosnak látszó jövedelmet garantál mindazoknak, akik ebben az üzletágban keresik a szerencséjüket. Mint ahogyan ez általában igaz: ezt a pénzt sem adják ingyen. A szakmai hozzáértés vagy a jogi előkészítettség hiányán ugyanis nagyon könnyen elvérezhetnek a napelem-projektek is. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője segít eligazodni.

  bővebben »

 • Elemzés | 2019-02-11

  Nagy változás jöhet az áramszolgáltatásban - selejtezik a magyar erőműveket

  A Magyarországon jelenleg működő több mint 8600 megawatt (MW) erőművi kapacitásból mintegy 4000 megawatt marad üzemben 15 éves távlatban, új erőművek építésére elsősorban ezek pótlása miatt van szükség, és csak másodsorban a villamosenergia-igények növekedése miatt - hívja fel a figyelmet tanulmányában a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. (MAVIR).

  bővebben »

 • Elemzés | 2019-02-07

  Öt év: ennyi ideje sem maradt az energiaszektornak a piaci átalakulásra

  Kevesebb mint öt év áll az energiaszektor szereplőinek rendelkezésére arra, hogy felkészüljenek a technológiai fejlődés és fogyasztói trendek által generált piaci változásokra – derül ki a PwC globális energetikai felmérésből. A 15. alkalommal végzett kutatás 56 ország 118 vállalatának körében készült.

  bővebben »

Még több cikk »