NRGreport
Menü
Fenntarthatóság

Kialakult az az éghajlati jelenség, amitől tartottak, de van jó hír is

2019-02-15 13:34

Kialakult a Csendes-óceán térségében az egész világ időjárását befolyásoló El Nino jelenség, amely azonban idén viszonylag gyenge és rövid időtartamú lesz. Az idei egy "döcögő" El Nino lesz, a szakemberek nem várják, hogy jelentősebb hatása lesz az időjárásra - mondta a kutató. 

 • Fenntarthatóság | 2019-02-13

  Légszennyezettség: lesújtó jelentés érkezett

  Több európai ország, így Magyarország sem felel meg a levegőminőségre vonatkozó nemzetközi és európai szabványok követelményeinek. Ráadásul számos kormány nem tett hatékony lépéseket a levegőminőség javítása, és ezáltal polgárai egészségének védelme érdekében. Többek között ezt a két megállapítást eredményezte a 14 európai számvevőszék - köztük az Állami Számvevőszék - részvételével zajlott közös ellenőrzés. Az ÁSZ 2018-ban lezárt hazai ellenőrzése ezzel szemben azt állapította meg, hogy a levegő minőségének javítására tett intézkedések eredményesek voltak annak ellenére, hogy elismeri, egyes légszennyező anyagok koncentrációja a jogszabályban előírt határértéket az előírtnál több alkalommal meghaladta. 

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2019-02-13

  Újabb elektromos töltőket telepít a Nemzeti Közművek

  Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig.

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2019-02-12

  Olcsóbb lett az ikeás napelem, ez mindent megváltoztat

  Letesztelték öt piacon, és annyira elégedettek az előzetes visszajelzéseken, hogy a pilot során kialakított konstrukció változatlanul hagyása mellett kezdték árusítani a napelemes rendszereket Németországban és Olaszországban.

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2019-02-12

  Óriási napelemes beruházásokat tervez az Elmű-ÉMÁSZ

  Mintegy 30 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki célul az Elmű-ÉMÁSZ csoport új tagja, az Elmű-ÉMÁSZ Solutions Kft. a napelem parkok és az e-töltők hazai piacán. A társaság négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, emellett több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról. 

  bővebben »

 • Fenntarthatóság | 2019-02-07

  Vonzza a külföldi befektetőket a magyar napenergia-piac

  Magyarországi naperőmű-építési projektek fejlesztéséről és finanszírozásáról állapodott meg a ReneSola az Eiffel Energy Transition nevű alappal. 
   

  bővebben »

Még több cikk »