Innováció
Bill Gates milliárdokat pumpál az atomenergiába: 345 megawattos nátrium-reaktort épít
S.Rita | 2024.06.21.
Öntelepítő szélturbinát tervez egy startup Skóciában – videó

A londoni központú Sense Wind 6 MW-os szélturbina telepítését tervezi Skóciában. A telepítés különlegessége, hogy olyan moduláris torony- és rotorrendszereket használ, amelyek speciális daruk használata nélkül képesek felállítani és telepíteni magukat.

S.Rita | 2024.06.17.
Ez az új hőszivattyú 400%-kal több hőt ad le, mint amennyi energiát felhasznál

Az Edinburgh-i Egyetemen új típusú berendezéseket tesztelnek a skóciai Edinburgh-i lakások és irodák fenntartható energiaellátására.

Devenyi Dalma | 2024.06.16.
Napi 19 liter ivóvizet állít elő a levegőből egy amerikai startup terméke

A DrinkingMaker nevű cég hamarosan piacra dobja a DrinkingWatert, egy napenergiával működő, új generációs multifunkcionális adagolót, amely a levegőből nyer ivóvizet.

Devenyi Dalma | 2024.06.14.
Tengervízből kivont lítium? Így gyorsítanák fel az akkumulátorok fejlesztését

A kutatók optimalizáltak egy új módszert a lítium kivonására olyan forrásokból, mint a tengervíz vagy a talajvíz. A Chicagói Egyetem Pritzker School of Molecular Engineering (PME) kutatói által kifejlesztett módszer megmutatja, hogy a vas-foszfát bizonyos részecskéi hogyan tudják a leghatékonyabban kivonni a lítiumot a híg folyadékokból.

S.Rita | 2024.06.14.
Valódi monstrum: Üzembe helyezték a világ legnagyobb szélturbináját, amely 36 000 háztartást képes ellátni energiával

Világviszonylatban elsőként Kínában fejeződött be egy 18 MW-os szélturbina telepítése. A projektet a Dongfang Electric Corporation, egy állami tulajdonban lévő áramfejlesztő gyártó június 5-én fejezte a dél-kínai Kuangtung tartományban található tengerparti tesztbázisra telepített turbinával.

Devenyi Dalma | 2024.06.11.
Egy spanyol város a temetőiben alakítja az ország legnagyobb városi napelemparkját

Egy spanyolországi város temetőit megújuló energia előállítására kezdi használni. A projektet humorosan RIP-nek nevezték el, ami a Rest in Peace kifejezésre utal, ebben az esetben azonban a Requiem in Power rövidítése.

S.Rita | 2024.06.10.
Nem elírás: fából készült akkumulátorokkal támadnak a skandinávok

Egy új skandináv partnerségnek köszönhetően egy kicsit közelebb került az a terv, hogy fákból származó anyagokat használjanak a világ legzöldebb akkumulátorainak előállításához, és csökkentsék a nyugati országok kínai ellátási láncoktól való függőségét.

Devenyi Dalma | 2024.06.10.
A Burdzs Kalifa tervezője olyan felhőkarcolókon dolgozik, amelyek óriási akkumulátorként is használhatók

A világ legmagasabb épületének tervezője most olyan felhőkarcolókon dolgozik, amelyek képesek lennének energiát tárolni. A chicagói székhelyű Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM), a Burdzs Kalifát tervező cég a gravitáció segítségével kívánja a felhőkarcolókat akkumulátorokká alakítani.

Devenyi Dalma | 2024.06.08.
Szélturbinákból álló kerítés emelheti új szintre a városi energiatermelést

A New York-i Joe Doucet tervező által kifejlesztett szélkerítés tiszta energiatermelést hozhat a városokba. A kerítés függőleges szélturbinákból áll, moduláris, és ami a legfontosabb, szemet gyönyörködtető, így nagyobb valószínűséggel alkalmazzák majd szállodákban, vállalati épületekben és lakóegységekben.

Devenyi Dalma | 2024.06.07.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.