NRGreport
Menü
Interjú

Közgazdasági szemlélet a gázpiacon – olyan ez, mint megtalálni a legolcsóbb repjegyet

NRGreport | 2018-06-14 11:09

Nemrég a magyarországi MET Csoport tulajdonosváltásáról cikkezett a magyar sajtó. Nem kis célt tűzött ki maga elé a cégcsoport, a konszolidálódó európai energiapiac vezető energiavállalatává kíván válni. Többek között a MET sikereinek kulcsáról, a vállalat további növekedési lehetőségeiről, valamint az energiapiac átalakulásáról és tendenciáiról beszélt Szabó Gergely, a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatója az Inforádióban.

 • Interjú | 2018-06-05

  A Westend mögött épül a jövő városa

  Tavaly érkezett a bejelentés, hogy a WestEnd City Center melletti több, mint 9 hektáros területen egy új városrész megtervezését kezdik el. A Central Park projekt egy olyan koncepció kialakítását jelenti, ami a környék többi projektjének bevonásával minden generáció számára egy sokkal okosabb várost, vagy másként fogalmazva élhetőbb Budapestet jelentene.

  bővebben »

 • Interjú | NRGreport | 2018-05-31

  A MET régóta a saját lábán áll

  Tegnap számoltunk be arról, hogy a svájci központú MET Csoport új többségi tulajdonosa Lakatos Benjamin, vezérigazgató lett, és a cég menedzsereinek tulajdonrésze - az új részvényesi programnak köszönhetően - 20 százalékig nőhet. A korábbi tulajdonosok kiszállásának hátteréről, valamint jövőbeni tervekről Szabó Gergelyt, a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

  bővebben »

 • Interjú | 2018-05-30

  Rendkívüli kihívás előtt állnak a magyar energiavállalatok

  Némi lemaradással ugyan, de már az energiaszektorban is folyik a digitális transzformáció, amelynek várhatóan nagy hatása lesz az egész iparágra. A digitalizáció a magyar energiaszektor előtt álló egyik legnagyobb kihívás a következő években, amibe már csak azért is érdemes belevágni, mivel a digitális transzformáció akár 20-30 százalékkal is javíthatja a pénzügyi eredményességet. Az a vállalat pedig, amelyik úgy dönt, hogy kimarad a digitális átalakulásból, ügyfelei egy részének elvesztését kockáztatja - mondta el Mező Csaba, a Deloitte Magyarország energiaszektorának vezetője a Portfolionak.

  bővebben »

 • Interjú | 2018-05-09

  Öregedési válság, klímakatasztrófa - most degeszre keresheted magad rajtuk

  Elöregedés, klímaváltozás, negyedik ipari forradalom - ezek mind olyan problémák, kihívások, melyek hosszú távon gyökeresen megváltoztatják az emberiség életét. Vannak viszont, akik hasznot húznak az ilyen trendekből és kiválasztják azokat az értékpapírokat, melyekkel a leginkább meg lehet lovagolni akár a rák, akár a globális felmelegedés elleni küzdelmet. Vafa Ahmadival, a CPR Asset Management, az Amundi tematikus befektetési alapkezelőjének globális vezetőjével beszélgettünk. 

  bővebben »

 • Interjú | 2018-04-27

  A CNN-en megszólaló sztárbefektető szerint így alakul majd az olaj ára - VIDEÓ

  Úgy látszik, hogy az elektromos autók hatással lesznek a szénhidrogén iránti keresletre rövidtávon, de a Hayman Capital befektetési igazgatója, Kyle Bass szerint az elektromos autók nem fogják "elpusztítani" a hagyományos üzemanyag iránti keresletet 2030-ig.

  bővebben »

Még több cikk »