NRGreport
Menü
Nem adja fel energetikai ambícióit az Opus
Interjú

Nem adja fel energetikai ambícióit az Opus

2019-12-30 08:12

Frissen érkezett a bejelentés, hogy az Opus értékesítette a Mátrai Erőműben levő többségi részesedését az MVM-nek, és megtudtuk, hogy energetikai beruházásokra kívánják elkölteni a beérkező ellenértéket. A korábbi pletykák ellenére az Émász nem szerepel szorosan az akvizíciós célpontok között, az áram- és gázkereskedelembe is belépést tervez az társaság. A CIG Pannónia részesedéseket optimalizálhatják – Gál Miklóssal az Opus vezérigazgatójával beszélgetett a Portfolio.

 • Interjú | NRGreport, Major András | 2019-12-27

  Az FGSZ csúcsot döntött 2019-ben

  A magyar földgázellátási rendszer már jelenleg is alkalmas rá, hogy az Ukrajna felől érkező szállítmányok esetleges teljes leállása után is biztosítsa az ország ellátását. Az elmúlt időszakban az FGSZ Földgázszállító Zrt. több jelentős, az ellátásbiztonság fokozását szolgáló fejlesztést hajtott végre, a télre készülve pedig több mint 12 ezer szigorított ellenőrzést végzett a kritikus fontosságú eszközökön. A társaság az idei fűtési szezonban eddig a gáztárolókat kímélve, az importra támaszkodva biztosította az ellátást, januártól azonban egyre nagyobb szerepet kaphatnak majd a tárolók is - mondta el Ferencz I. Szabolcs, az FGSZ elnök-vezérigazgatója az NRGreportnak.

  bővebben »

 • Interjú | 2019-12-17

  Hazugság, hogy Paks nélkül nem lehet zöldebb a magyar gazdaság

  A 2019-es EP-választások legnagyobb nyertesei nyugaton a zöldek voltak, Kelet-Európában viszont nincs áttörés. Mi ennek az oka? Milyen alapon kritizálnak minket a németek, ha ők sokkal több gázt vesznek az oroszoktól? Komoly terv az EU új zöld csomagja, vagy csak politikai blöff? Ki fizeti a klímaszkeptikusokat? Osztrák koalíciós tárgyalások, magyar oligarchák, lobbik és háttéralkuk: Thomas Waitzot, az EP zöld pártcsaládjának új elnökét kérdeztük Budapesten.

  bővebben »

 • Interjú | 2019-11-29

  Ez egy segélykiáltás: ennek így nagyon-nagyon rossz vége lesz - Interjú a globális klímasztrájksorozat magyar szervezőivel

  Szeptemberben sok millióan vettek részt a Greta Thurnberg példáját követő Fridays for Future globális klímasztrájkján, Budapesten is 6-10 ezren vonultak a Parlament elé. Most pénteken újra valódi fellépést követelnek a klímaváltozás ellen; a demonstráció magyar szervezőivel beszélgettünk öregezésről, klímaszorongásról, és arról, hogy mégis mi jönne a kapitalizmus helyett.

  bővebben »