NRGreport
Menü
Ellátásbiztonság-kibocsátáscsökkentés-gazdaságfejlesztés, kéz a kézben?
Interjú

Ellátásbiztonság-kibocsátáscsökkentés-gazdaságfejlesztés, kéz a kézben?

NRGreport, Major András | 2020-03-23 05:52

Az első megújuló energia támogatási rendszer keretében tartott tender előzetes eredményei megerősítettek minket abban, hogy az irány jó, de a végeredmények és a tanulságok birtokában további finomhangolásra is készek vagyunk. Döntenünk kell majd például arról, hogy a meghatározott méretkategóriákat érdemes-e újragondolni, illetve hogy esetleg nagyobb projekteket is beengedjünk-e a tenderbe, mert ezek még olcsóbban termelhetnek – fogalmazott az NRGReportnak február végén adott interjúban Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, aki a közelmúltban kijelölt magyar energia- és klímastratégiai célokról is beszélt nekünk.

 • Interjú | NRGreport | 2020-01-24

  Vitézy a német-osztrák típusú Schnellbahn-ra szavaz

  A következő hét év legfontosabb közlekedési beruházása az 5-ös metró, ami egy metrószerű vasút lesz, nyilatkozta az Index-nek Vitézy Dávid, a most létrehozott Budapest Fejlesztési Központ (BFK) frissen kinevezett vezetője. Az Interjúban beszélt még új hidakról, M0-nyugati szakaszról, kerékpárutakról és a e-roller jelenségről.

  bővebben »

 • Interjú | 2019-12-30

  Nem adja fel energetikai ambícióit az Opus

  Frissen érkezett a bejelentés, hogy az Opus értékesítette a Mátrai Erőműben levő többségi részesedését az MVM-nek, és megtudtuk, hogy energetikai beruházásokra kívánják elkölteni a beérkező ellenértéket. A korábbi pletykák ellenére az Émász nem szerepel szorosan az akvizíciós célpontok között, az áram- és gázkereskedelembe is belépést tervez az társaság. A CIG Pannónia részesedéseket optimalizálhatják – Gál Miklóssal az Opus vezérigazgatójával beszélgetett a Portfolio.

  bővebben »

 • Interjú | NRGreport, Major András | 2019-12-27

  Az FGSZ csúcsot döntött 2019-ben

  A magyar földgázellátási rendszer már jelenleg is alkalmas rá, hogy az Ukrajna felől érkező szállítmányok esetleges teljes leállása után is biztosítsa az ország ellátását. Az elmúlt időszakban az FGSZ Földgázszállító Zrt. több jelentős, az ellátásbiztonság fokozását szolgáló fejlesztést hajtott végre, a télre készülve pedig több mint 12 ezer szigorított ellenőrzést végzett a kritikus fontosságú eszközökön. A társaság az idei fűtési szezonban eddig a gáztárolókat kímélve, az importra támaszkodva biztosította az ellátást, januártól azonban egyre nagyobb szerepet kaphatnak majd a tárolók is - mondta el Ferencz I. Szabolcs, az FGSZ elnök-vezérigazgatója az NRGreportnak.

  bővebben »