NRGreport
Menü
Energetikai erővonalak egyensúlya: ez történt a BEST-en
Interjú

Energetikai erővonalak egyensúlya: ez történt a BEST-en

NRGreport | 2018-12-21 16:50

A megújuló és nukleáris energia megfelelő egyensúlya, a fenntartható energiagazdálkodás, az alternatív földgázforrás megoldásai és a tiszta jövő a legfontosabb kérdések a régiónkban – a  Budapest Energy Summit (BEST) 2018 konferenciáján Pánczél Andreával, az esemény főszervezőjével beszélgettünk.

 • Interjú | 2018-12-17

  Másra is jók lehetnek a gázvezetékek, mint gázszállításra

  Miután az áram- és a földgázpiac a korábbinál jóval versengőbbé vált, a tisztán árupiaci kereskedéssel foglalkozó nemzetközi társaságok bányákkal, finomítókkal, erőművekkel és hálózatokkal bővítik eszközparkjukat, így igyekezvén stabilizálni jövedelemtermelő képességüket. A MET Csoportnál úgy döntöttek, érdemes eszközökkel foglalkozni, a Dunamenti Erőmű mellett a további elemek, mint a megújuló energiatermelésbe való befektetés (Dunai Solar Park) vagy a földgázelosztásban való részvétel (Tigáz) ennek az építkezésnek a részei. A jövőre létrejövő eszközdivízióval a MET Csoport célja, hogy mintegy öt év alatt diverzifikált portfóliót tudjon felépíteni - mondta el a Portfolio-nak Lehőcz Balázs Gábor, a MET Csoport közép-európai eszköz- és energetikai infrastruktúra-menedzsmentjének vezetője, a Tigáz vezérigazgatója, aki szerint nem kizárt, hogy a jövőben a gázvezetékeken nem csak földgázt, hanem más anyagokat is szállítunk majd. 

  bővebben »

 • Interjú | 2018-12-11

  Küszöbön a nagy gáztranzitjátszma

  Nagyon spórol a gázzal, szénimportra kényszerül, és támogatja a megújulókat Ukrajna, közben megtartaná jelenlegi szerepét az orosz gáz tranzitjában. A Világgazdaságnak Dmitro Naumenko, Ukrajna Európai Politikai Elemzőközpontjának vezető elemzője és Konsztyantin Gura, az Ukrajnai Állami energiahatékonysági és Energiatakarékossági Ügynökség elnöki tanácsadója adott interjút.

  bővebben »

 • Interjú | 2018-12-05

  Nyereséget vár a Mátrai Erőmű

  Pozitív éves adózás előtti eredményre számít a Mátrai Erőmű Zrt. vezetése, holott a vállalat az első fél évet még 5,9 milliárdos mínusszal zárta. A Keleti bánya már januárban szenet adhat, a bükk­ábrányi naperőmű pedig a tervezett áprilisi határidő előtt üzembe áll – tudta meg a Világgazdaság Valaska Józseftől, a társaság elnökétől.

  bővebben »

 • Interjú | 2018-11-27

  Élesedik a verseny a távközlésben

  A Vodafone Magyarországon ma az egyedüli olyan mobilszolgáltató, amely rendelkezik az 5G kereskedelmi használatára alkalmas frekvenciával. A technológiai forradalom mellett új piacra is be szeretne törni a vállalat a portfóliója szélesítésével, egyebek között a UPC megvásárlásával. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese szerint az akvizícióra a jövő év közepén bólinthat rá az Európai Bizottság.

  bővebben »

Még több cikk »