Mobilitás
Szenzorokkal felszerelt buszoké a jövő – Teszteli a 2024-től kötelező „holttér figyelő” rendszert az Ikarus
NRGreport | 2022.05.27.
Okostelefon-szerű élmény kell Kína elektromos autó piacára

A kínai elektromos autók piacán a vevők az okostelefon-szerű élményt keresik, ebben pedig a helyi márkák jobban állnak.

Takács Csongor | 2022.05.27.
Az elektromos autók globális eladása 2022-ben is növekszik

Erős eredményeket zártak az elektromos autó eladások 2021-ben és a növekvő tendencia 2022-ben is fennáll jelenleg. Azonban a jövőbeli növekedés fenntartásához nagyobb erőfeszítésekre van szükség az akkumulátorgyártás és a kritikus ásványianyag-ellátás diverzifikálása érdekében a Nemzetközi Energiaügynökség szerint.

NRGreport | 2022.05.27.
Holnaptól csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményesen a kutaknál

Május 27-től, azaz már holnaptól csak magyar forgalmi engedéllyel rendelkező járművek tankolhatnak 480 forintért a hazai benzinkutakon.

Takács Csongor | 2022.05.26.
Dízelhiány van kialakulóban Angliában: elgondolkodtató, hogy mit okoznak a szankciók

Nagy-Britannia már az ukrajnai orosz invázió előtt is dízelhiánnyal küzdött, amit a szankciók most még tovább súlyosbítanak.

Takács Csongor | 2022.05.26.
2027-ig 20-25 új elektromosautó-modellre számítanak a szakértők Indiában

Rengeteget lendítene az elektromosautó-használaton, ha több modell közül választhatnának az autósok – az előrejelzések szerint a következő öt évben az indiai piacon megszaporodhatnak az új EV-autók. Hiába a technológiai előrelépés és az abszolút felhasználóbarát működés, az elektromos autók még mindig szinte luxuscikknek számítanak a piacon. Ugyan kaphatók már különböző árkategóriákban, sok szempont még mindig visszafogja […]

Nagy Nikoletta | 2022.05.25.
Elektromos sportautók – Jön az áresés!

Aki mostanság akar vásárolni elektromos sportautót, annak igen tehetősnek kell lennie, mert kb. egymillió eurótól kezdődnek a villámgyors masinák árai. Ez pár év múlva alaposan megváltozik.  

Benedek Attila | 2022.05.25.
Megtévesztő reklámozásért 19 millió dollárt fizet ki a Ford

19,2 millió dollárost kell fizetnie a Fordnak, amiért hamis állításokkal reklámozott egyes hibrideket és pickup teherautókat.

Takács Csongor | 2022.05.25.
Az elektromos autót gyártó Riviannak komoly fejfájást okoz a felbolydult autópiac

A Rivian ügyfelei egyre türelmetlenebbek a szállítási késedelmek, az ingázó árak és a kaotikus gyártási stratégiájuk miatt. A vállalat nehézségei az iparág kihívásait is mutatja.

NRGreport | 2022.05.24.
Hulladékának 90 százalékát újrahasznosítja az Audi Mexikóban

Az Audi Mexikó a gyártási folyamata során keletkező maradékanyagok 90 százalékát újrahasznosítja. Ezen kívül az elmúlt négy évben több mint 50 százalékkal csökkentette az egy jármű gyártása során szükséges édesvízfogyasztást. Az autógyártás kétségkívül nem a leginkább környezetbarát ágazat, a felhasznált anyagok és a gyártás folyamata miatt kifejezetten szennyező is lehet. Az Audi viszont a rossz […]

Nagy Nikoletta | 2022.05.23.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.