Mobilitás
Zöld úton a Porsche: Megérkezett az eFuel második generációja és zöldül az autószállítás
Benedek Attila | 2024.05.24.
Nagyon olcsó elektromos autóval robban be az egyik legnagyobb kínai elektromosautó-gyártó Európába

A Leapmotor nevű nagy kínai elektromosjármű-gyártó idén ősszel kezdi meg autóinak értékesítését Európában, jövőre pedig az Egyesült Királyságban, a Stellantis óriáskonglomerátummal kötött partnerségen keresztül.

S.Rita | 2024.05.22.
Nem túl fényes az önvezető autók helyzete manapság

Az önvezető autók technológiájának fejlődése az elmúlt évtizedben rendkívüli volt, de számos új kihívást is felvetett a mérnökök, fejlesztők és szabályozók számára.

NRGreport | 2024.05.19.
Ez a jövő? Új típusú akkumulátorokat tesztelnek az autógyártók

A következő generációs elektromosautó-akkumulátorok zsúfolt mezőnye percről percre zsúfoltabbá válik. Az új szilárdtest-technológia nagy figyelmet kap, de a lítium-kénes formulák is vonzzák az innovátorokat és a befektetőket.

Devenyi Dalma | 2024.05.18.
Az akkumulátorok Kína helyett Európában történő gyártása 37 százalékkal csökkentheti a kibocsátást

Jól dokumentált tény, hogy az akkumulátorok a modern járművek leginkább szén-dioxid-intenzív összetevői közé tartoznak, és az elektromos járművek gyártása miatt az elektromos autók szennyezőbbek lehetnek, mint a belsőégésű járműveké. Az akkumulátorgyártás Kínából az öreg kontinensre történő áthelyezésével azonban jelentős előrelépést lehetne elérni az európai autóipar környezetbarátabbá tételében.

S.Rita | 2024.05.17.
A hajózás dekarbonizációja – Elő a vitorlákkal és az atomokkal!

A kereskedelem és az utazás újbóli felfutása hozta magával a tengeri hajózás előre törését. A reformok már elkezdődtek az üzletágban, az újdonságot a vitorla megjelenése jelenti.

Benedek Attila | 2024.05.14.
Az új akkumulátor, amely lehetővé teszi, hogy másodpercek alatt feltöltsünk egy elektromos járművet

Új kutatások szerint a nátriumionos elektromosautó-akkumulátorok nem percek, hanem másodpercek alatt feltölthetők lennének.

S.Rita | 2024.05.10.
Csak idő kérdése volt: 1300 lóerővel érkezik a kínai kamu Tesla Cybertruck

A Tesla Cybertruck elkerülhetetlenül elkezdte kitermelni magának a kínai utánzatok tömkelegét: a Dongfeng bemutatta elektromos pickupját.

Devenyi Dalma | 2024.05.03.
Az új technológiának köszönhetően olyan gyorsan tölt fel egy e-autó akkumulátora, mint egy benzines tankja

A „hatótávpara” félrevezető kifejezés. Az elektromos járművek már régóta képesek olyan messzire eljutni, mint a belsőégésű autók tankolás nélkül, de az akkumulátor feltöltéséhez szükséges idő miatt a töltési megállások kényelmetlenek lehetnek. A Polestar nemrégiben nagy lépést tett ennek a fájdalmas pontnak a javítása felé egy, a maga nemében első ultragyors töltési teszttel.

S.Rita | 2024.05.02.
Bajban az európai autógyártás – Mit tehetünk a kínai „veszedelem” ellen?

Ha a „mindig lehet tenni valamit” filozófiát gyorsan elsajátítjuk, akkor még menthetőnek látszik az öreg kontinens autóipara. Ehhez gyors cselekvés és józan ész szükséges.

Benedek Attila | 2024.04.28.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.