Mobilitás
Elektromosra váltanak a Honda sportautói
Takács Csongor | 2022.08.16.
Ferrari hírek – Euro milliárdok, új versenyautók és Purosangue

Az ágaskodó lovacskás márkának jól megy: a féléves eredmények remek számokat mutatnak, a közeljövőben érkezik két versenyautó és persze a szabadidő-autó, amitől Enzo Ferrari 8000-res fordulaton forog a sírjában.

Benedek Attila | 2022.08.15.
A Xiaomi önvezető autókat tesztel Kínában

A Xiaomi jelenleg már 140 járművön teszteli az autonóm vezetést Kínában. A hír egy újabb mérföldkövet jelez az okostelefon-gyártó „életében”, amely tavaly jelentette be, hogy belép az EV-szektorba.

NRGreport | 2022.08.14.
Rekordszámú elektromos autó kelhet el idén Kínában

Az előrejelzések szerint hatmillió elektromos autót adhatnak el az idei évvel Kínában, egyre jobban nő a kereslet a környezettudatos megoldások iránt. A Kínai Személygépkocsik Szövetsége (PCA) 5,5 millióról 6 millióra emelte előzetes becslését, miután nyilvánosságra hozta azokat az adatokat, amelyek szerint az új energiájú járművek szállítása júliusban több mint kétszeresére, mintegy 486 000 darabra nőtt, […]

Nagy Nikoletta | 2022.08.13.
Három új modell bemutatására készül az ausztrál piacon a Volkswagen

Egy kisebb megtorpanás után a német óriásvállalat, a Volkswagen 12 hónap leforgása alatt három új elektromos autó piacra dobásával igyekszik lendületet venni. Bemutatják az első két ID-modellt: az ID.4-es középkategóriás SUV-ot és a sportosabb, „kupé stílusú” testvérét, az ID.5-t, 2024-ben pedig jön a kisebb ID.3.

NRGreport | 2022.08.13.
Car sharing – A rezsicsökkentés új módszere?

Az autómegosztás, Nyugat-Európában nagy népszerűségnek örvend, itthon leginkább a fővárosiaknak jöhet szóba. Az emelkedő üzemanyagárak, ebbe az irányba terelnek sok autóst.

Benedek Attila | 2022.08.10.
Jelentős mértékben alacsonyabb az elektromos autók szervizköltsége

A teljesen elektromos járművek szervizelése körülbelül 22 százalékkal olcsóbb, mint az ezzel egyenértékű belső égésű motoros személyautók és kisteherautók esetében, köszönhetően a rövidebb munkaidőnek és a kevesebb mozgó alkatrésznek. Az elemzést készítő Fleet Assist azonban figyelmeztet arra, hogy ez a jelentős különbség idővel csökkenhet, hiszen a nyereségesség megőrzése miatt a kereskedők idővel emelhetik a szervizköltséget.

NRGreport | 2022.08.09.
2035-re a férfiak nagyobb százalékban érzik biztonságban magukat önvezető járműben, mint ember által vezetett autóban

a férfiak 50 százaléka úgy véli, hogy nagyobb biztonságban fogja érezni magát 2035-ben egy önvezető járműben. A nők hitetlenebbek, náluk csak 41 százalék érzi így.

Takács Csongor | 2022.08.08.
Az elektromos autózás nem az egyedüli út a közlekedés karbonsemlegességéhez

Ugyanakkora üvegházhatású gázkibocsátás kapcsolódik a 85 százalék megújuló bioetanol-tartalmú E85 üzemanyagot használó plug-in hibrid és a tisztán elektromos autókhoz a járművek és az akkumulátor teljes életciklusát vizsgálva – mutatnak rá egy friss 2022-es francia kutatás eredményeire a Pannonia Bio szakértői.

NRGreport | 2022.08.07.
Napi 70-100 kilométert tesznek meg a legtöbben elektromos autójukkal, külföldre még kevesen utaznak vele

Napi 70-100 kilométert tesznek meg a legtöbben hétköznapokon elektromos autójukkal, általában bevásárlásra, munkába járásra, illetve a gyerek szállítására használják, külföldre még kevesen utaznak vele a Jövő Mobilitása Szövetség szerint, főként azért, mert nem minden országban egyszerű a töltésük.

NRGreport | 2022.08.06.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.