Mobilitás
40 százalékkal kevesebb munkaerő kell az elektromos autókhoz
Nagy Nikoletta | 2022.11.26.
Neom – A jövő városa, ami zöld energiával működik  

Valósággá válhat a Közel-Keletre álmodott, fenntartható város, ahol a fókusz a zöld energiákra és az autómentes közlekedésen lenne. A Szaúd-Arábiai szuper projekt, a jelek szerint nem csak egy megalomán álom. Nemrég elkezdték az építését. Nem ismételnénk a már tudott dolgokat a The Line-ról és az azt körülvevő Neom elnevezésű különleges gazdasági övezetről. Itt és itt […]

Benedek Attila | 2022.11.25.
Debrecenbe járt ONA, az önvezető csomagszállító jármű

Még a nyáron Barcelonában valós városi környezetben tesztelték az ONA autonóm kézbesítő járművet. Az ONA robotot a németországi Hamburgban és a magyarországi Debrecenben is tesztelik.

NRGreport | 2022.11.22.
Porsche és a F1 – A remény rabjai

A sportautógyár Fomula-1-es szereplése, a nyárig teljesen biztosnak tűnt. Új álomcsapat jött volna létre, de az energia italos istálló kihátrált a társulásból. Halvány remény azért maradt a Porsche F1-es szerepléséhez.  

Benedek Attila | 2022.11.21.
COP27: Franciaországban és Spanyolországban a vártál korábban véget érhet a benzinüzemű járművek értékesítése

Franciaország és Spanyolország csatlakozott ahhoz az elköteleződéshez, hogy a korábban tervezettnél öt évvel korábban, vagyis 2035-ig leállítják a benzinüzemű járművek értékesítését, ami része az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállás felgyorsítására irányuló erőfeszítéseknek.

NRGreport | 2022.11.18.
A Wizz Air csatlakozott a kibocsátásmentes légi közlekedésért szövetséghez

A Wizz Air csatlakozott a kibocsátásmentes légi közlekedésért létrehozott szövetséghez, az AZEA-hoz  (Alliance for Zero-Emission Aviation).

NRGreport | 2022.11.17.
Létrejött a HUMDA közreműködésével a Mobilitási Platform

A hazai autóipar és a közlekedési terület kiemelt szereplői a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és az Autós Nagykoalíció munkaszervezésében megalapították a Mobilitási Platformot. A kollaboráció célja, hogy szakmai, szakértői, partneri összefogással hozzásegítse Magyarországot ahhoz, hogy 2030-ra a mobilitás minden területén a világ élvonalába kerüljön.

NRGreport | 2022.11.16.
Vész-áramforrásként működhetnek az elektromos autók a szükséghelyzetekben

Meglepő, mire lehetnek hasznosak egyes elektromos autók: vannak olyanok, amelyeket külön azzal reklámoznak, hogy vészhelyzet esetén kétirányú töltéssel vész-áramforrásként lehet őket használni. Kérdés, hogy ez mekkora prioritás a vásárlóknak. A Ford F-150 Lightninget a tengerentúl kifejezetten azzal reklámozzák, hogy kétirányú töltésével katasztrófahelyzetekben vész-áramforrásként működhet az otthonokban. Bár ez például a hurrikánok vagy bozóttüzek fenyegetette területeken […]

Nagy Nikoletta | 2022.11.15.
Audi Sport – Magasabb fokozatba kapcsoltak

A bajor vállalat sport tevékenysége az 1970-es években startolt. Megfigyelhető, hogy ahol elindultak, ott nyertek. Elég hamar.

Benedek Attila | 2022.11.14.
Az EU új szabványokat javasol a járművek szennyezőanyag-kibocsátásának csökkentése érdekében

Az Európai Bizottság a héten javaslatot terjesztett elő az EU-ban értékesített új gépjárművek légszennyezésének csökkentésére, a levegőminőség javításnak érdekében. Nézzük mit tartalmaznak a javaslatok. 

NRGreport | 2022.11.13.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.