NRGreport
Menü
Szijjártó Houstonban: Ha az Exxon nem fúr Romániában, akkor legalább tíz évig csak az oroszoktól vásárolunk
Szabályozás

Szijjártó Houstonban: Ha az Exxon nem fúr Romániában, akkor legalább tíz évig csak az oroszoktól vásárolunk

Magyari Péter, 444.hu | 2019-05-17 09:16

Szijjártó Péter külügyminiszter az amerikai Houstonban kijelentette:"Ha az Exxon Mobil szeptemberig nem dönti el, befektet-e a román fekete-tengeri földgázmező projektbe, akkor Magyarország ismét kénytelen lesz Oroszországgal tárgyalásokat kezdeni egy újabb hosszú lejáratú földgázszállítási megállapodásról".

 • Szabályozás | 2019-05-16

  Paks 2 a cseheknek is nagy lehetőség lehet az atomminiszter szerint

  A paksi atomerőmű bővítése és üzemeltetése lehet a magyar-cseh gazdasági együttműködés újabb nagy lehetősége - mondta Süli János, a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a Budapesten tartott magyar-cseh üzleti fórumon szerdán. Karel Havlicek cseh ipari és kereskedelmi miniszter sürgette a V4-államok közös fellépését az atomerőművek érdekében, és hozzátette, hogy várhatóan Lengyelország is egyre inkább a nukleáris energia felé fordul a szénerőművek helyett.

  bővebben »

 • Szabályozás | 2019-05-08

  2050-ig felére csökkentenénk az üvegházhatású gázok kibocsátását

  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a Nemzeti energia- és klímaterv tervezetét, számolt be az MTI. A dokumentum szerint Magyarország az üvegházhatású gázok bruttó kibocsátásának minimum 52 százalékos csökkentését tervezi 2050-ig az 1990-es szinthez képest, de 85 százalékos mérséklésre törekszik, és 2030-ra a megújuló energiaforrások 20 százalékos részarányát szeretné elérni a bruttó végső energiafogyasztáson belül.

  bővebben »

 • Szabályozás | 2019-04-16

  Új szabályokat vezet be az EU a gázvezetékekre

  Az Európai Tanács elfogadta a földgázirányelv módosítását, amelynek értelmében az uniós szabályok mostantól a harmadik országokba irányuló és onnan kiinduló vezetékekre is kiterjednek. 

  bővebben »