NRGreport
Menü
Szabályozás

Hiába perelték be Magyarországot, csak jövőre lehet meg a megoldás

2018-05-23 14:12

A kormány folyamatosan dolgozik a további intézkedéséken és újabb lépések megtételén a kötelezettségszegési eljárás lezárása, illetve az eljárás bírósági szakaszának elkerülése érdekében - reagált az Agrárminisztérium arra, hogy az Európai Bizottság (EB) hat uniós tagállam, köztük Magyarország esetében is a bírósághoz fordul a légszennyezettségi határértékek túllépése és a megfelelő intézkedések hiánya miatt. 

 • Szabályozás | 2018-05-22

  Új európai uniós célkitűzés nyithat utat a villanykamionoknak

  Átlagosan legalább 30%-kal kell kevesebb szén-dioxidot kibocsátaniuk az újonnan forgalomba lépő nehézgépjárműveknek az Európai Unióban 2030-ra a 2019-es szinthez képest – ez az egyik eleme azon javaslatcsomagnak, melyet csütörtökön terjesztett elő az Európai Bizottság a tisztább és biztonságosabb közúti közlekedés megteremtéséért.

  bővebben »

 • Szabályozás | 2018-05-18

  EB-terv: az új tehergépkocsik szén-dioxid-kibocsátásának 15 százalékkal kell csökkennie 2025-re

  Az Európai Bizottság Európa mozgásban című intézkedéscsomagjában szereplő tervek szerint 2025-re az új tehergépkocsik szén-dioxid-kibocsátásnak 15 százalékkal alacsonyabbnak kell lennie a 2019-es értéknél, 2030-ra pedig 30 százalékkal, ami öt év alatt 25 ezer eurónyi megtakarítást jelenthet a közlekedési vállalkozásoknak az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás révén. Az intézkedéscsomag harmadik, befejező részét csütörtökön mutatták be - írja az MTI.

  bővebben »

 • Szabályozás | 2018-05-14

  A földeken folytatódhat a magyar napenergia-forradalom

  A tervezett 0,5 MW alatti naperőmű-beruházások megvalósulási arányának növelése lehet a kormány célja a megújuló energia támogatási rendszer legutóbbi módosításával, legalább is erre lehet következtetni a konkrét változtatások tartalma és a korábban a témában megjelentek alapján. A módosítások egy része egyértelműen ebbe az irányba mutat, hiszen a cél elérését segítheti az engedélyek átruházhatóságának megteremtése vagy a beruházás megvalósítási határidejének meghosszabbítása. Másrészt viszont az is látszik, hogy az idei támogatási keret április 26-i felfüggesztését követően a megvalósítás egyelőre csak az agrár-napenergia program keretében képzelhető el. 

  bővebben »

 • Szabályozás | 2018-05-14

  12 ezer forintos jóváírás - fontos határidő közeleg

  A téli rezsicsökkentést még május 31-ig igényelhetik a társasházak - írja az MTI.

  bővebben »

 • Szabályozás | 2018-05-11

  Hawaii 2045-ig megszabadulna a fosszilis energiától

  Hawaii kedden két olyan törvénytervezetet fogadott el, ami azt a célt tűzte ki, hogy az állam 2045-ig szabaduljon meg a fosszilis energiától, és az energiaellátását csak megújuló energiaforrásokból oldja meg – írja a Quartz.

  bővebben »

Még több cikk »