Szabályozás
Fontos bejelentés: Döntött a kormány a napelemek éves szaldóelszámolásról
NRGreport | 2023.09.08.
Megkezdődik az előre fizetős mérőórák leolvasása az OPUS TITÁSZ Zrt. ellátási területén is

Az érvényes szabályozás szerint az előre fizetős mérők esetén is kell éves elszámolószámlát készítenie az áramszolgáltatónak.

NRGreport | 2023.09.04.
Meg kellene-e adóztatni a „szuperkibocsátó” háztartásokat az éghajlatra gyakorolt hatásuk miatt?

Az amerikai háztartások leggazdagabb 10 százaléka felelős az ország üvegházhatású gázok kibocsátásának 40 százalékáért – derül ki egy új tanulmányból.

S.Rita | 2023.08.25.
Kína napenergia- és szélerőművi újrahasznosítási rendszert hoz létre, mert nő a hulladék mennyisége

Kína, a világ legnagyobb megújulóenergia-berendezés-gyártója újrahasznosítási rendszert hoz létre az elöregedő szélturbinák és napelemek számára, mivel megpróbálja kezelni az iparágban keletkező egyre növekvő mennyiségű hulladékot.

S.Rita | 2023.08.21.
Indul az albérletszezon: Fontos, hogy figyeljünk a közművek szabályos átírására

Az albérletszezon indulásával a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat arról, mire érdemes odafigyelni a közművek átírásánál annak érdekében, hogy elkerüljük az esetleges vitás helyzeteket.

NRGreport | 2023.08.03.
A hely, ahol 2024-től betiltják az új lakások gázzal való ellátását

Az ausztrál Victoria állam a jövő évtől betiltja a földgáz bekötését az új lakásokba a kibocsátás csökkentésére és az energiaszámlák mérséklésére irányuló terv részeként – közölte július 28-án az állam éghajlatvédelmi minisztere.

Devenyi Dalma | 2023.07.31.
Spanyolország sürgeti az uniós országokat, hogy a következő hetekben megállapodásra jussanak az energiapiac kérdéseiben

Az EU soros elnökségét betöltő Spanyolország azt szeretné, ha az európai tagországok a következő hetekben megállapodásra jutnának a közös villamosenergia-piac reformjáról.

S.Rita | 2023.07.15.
Összeültek az ENSZ-tagok: változik a hajózás a klímavédelem érdekében

Az országok július 7-én elfogadták az üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó, felülvizsgált hajózási stratégiát, amely „2050-ig vagy 2050 körülre” nettó nulla kibocsátási célt tűz ki. Ezt a környezetvédelmi csoportok úgy ítéltek meg, hogy nem éri el a szükséges mértéket.

Devenyi Dalma | 2023.07.14.
Árplafon lesz az áramra egyes szektorokban júliustól

Gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el a kormány: árplafon lesz az áramra egyes szektorokban – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten, a Kormányinfón. 

NRGreport | 2023.06.19.
Jöhet a gáz Azerbajdzsánból Magyarországra

Az MVM CEEnergy és az azerbajdzsáni állami olajtársaság, a SOCAR 100 millió m3 földgázról írt alá adásvételi szerződést, amelynek szállítása 2023 negyedik negyedévében kezdődik, így már idén megindul a földgázszállítás Azerbajdzsánból Magyarországra. 

S.Rita | 2023.06.05.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.