NRGreport
Menü
2-3 hét lesz, mire visszaáll a szaúdi olajkitermelés a támadás előtti ütemre
Trading

2-3 hét lesz, mire visszaáll a szaúdi olajkitermelés a támadás előtti ütemre

2019-09-18 11:07

Szaúd-Arábia igyekszik megnyugtatni a piacokat a szaúdi Aramco létesítményei ellen elkövetett dróntámadás után (ami nem is teljesen biztos, hogy dróntámadás volt). A Reuters azt írja, a királyságból nekik nyilatkozó források jelenleg azt állítják, már akár szeptember végére visszaállhat a korábbi kitermelési ütem, vagyis a napi 10 millió hordó. 

 • Trading | 2019-09-17

  A világ csak most kezd rádöbbenni, mennyire súlyos a közel-keleti helyzet

  A világ egyik legbonyolultabb konfliktusa, az USA-val és Izraellel megfejelt iráni-szaúdi árnyékháború újabb mérföldkőhöz érkezett a hétvégén, amikor drónokkal megtámadták a szaúdi állami olajvállalat legnagyobb finomítóját. A potenciálisan iráni támogatással végrehajtott akció azonnal csúnyán megdobta az olaj árát, lehet, hogy még jövőre is a közel-keleti feszültséget nyögjük majd a benzinkutaknál. És ez még a kisebbik gond ahhoz képest, hogy az elszórt provokációk valódi háborúvá fajulhatnak.

  bővebben »

 • Trading | 2019-09-16

  Egyre több olaj- és gázkút zár be

  A világszerte működő olaj- és gázfúró kutak száma először csökkent négy hónapon belül augusztusban - írja az MTI az Oil&Gas Journal című szaklapra hivatkozva.

  bővebben »

 • Trading | 2019-09-16

  Nagyon megugrott az olaj ára

  → Jelentősen megemelkedtek az olajárak a hétfői piaci nyitáskor a szaúdi Aramco cég létesítményei ellen a hét végén végrehajtott dróntámadások után, amelyek visszavetették a kitermelést az olajországban. Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 67,28 dollárra emelkedett az ázsiai piacokon, 11 százaléknyit a pénteki záráshoz képest. A nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára szintén 10 százalékot meghaladó mértékben, hordónként 60,60 dollárra nőtt. Közvetlenül nyitás után mindkét típus ára magasabban is állt. (MTI)

  bővebben »