Trading
Miért ellenzik az európai autógyártók a kínai elektromos autókra kivetett uniós vámokat?
Devenyi Dalma | 2024.06.13.
Európa gáztöbblete csökken, ahogy az LNG-t Ázsiába irányítják át

Az európai gáztárolók szokatlanul lassan kezdték az újratöltési szezont, ami csökkentette a tavaly télről örökölt rekordméretű szezonális többletet, és jóval a hosszú távú átlag fölé emelte az árakat.

S.Rita | 2024.06.13.
Az európai nemzetek versenyeznek a kínai elektromosautó-gyárakért és munkahelyekért, még akkor is, ha az EU vámokat mérlegel

Miközben az Európai Unió vizsgálja a kínai autóipari támogatásokat és fontolgatja az importra kivetett vámok kivetését, a nemzeti kormányok a blokkban saját ösztönzőket kínálnak, hogy vonzzák az európai gyárakat építeni kívánó kínai autógyártókat.

S.Rita | 2024.06.12.
Mi történik, ha lejár az ukrán gáztranzit-szerződés?

Ukrajna nem fogja meghosszabbítani az orosz Gazprommal kötött ötéves megállapodást az orosz gáz Európába történő szállításáról, amikor az év végén lejár, ami arra készteti a fogadó országokat, hogy alternatívák után nézzenek.

S.Rita | 2024.06.06.
Ennyibe kerülhetnek Pekingnek (és nekünk) a kínai elektromos járművekre kivetett uniós vámok

A kínai elektromos járművekre kivetett új európai uniós vámok 4 milliárd dollár kereskedelmi veszteséget okozhatnak Pekingnek, és arra kényszeríthetik a vállalatokat, hogy növeljék az EU-n belüli termelésüket.

Devenyi Dalma | 2024.06.06.
Ausztria szabadulna is, meg nem is az oroszoktól

Annak ellenére, hogy Ausztria támaszkodik jelenleg leginkább az orosz gázra az Európai Unió országai közül, mégis azt fontolgatja, hogy záros határidőn belül kizárja azt energiakosarából.

Erbszt Adrienn | 2024.06.04.
Hogyan akarják a kínai elektromosautó-gyártók legyőzni a Teslát és az európai autógyártókat?

Az 1980-as évektől kezdve az európai autógyártók folyamatosan hódították meg Kínát, milliós eladásokat produkálva, gyenge helyi konkurencia mellett. Most azonban meg kell védeniük otthonukat a félelmetes kínai elektromos járművek támadásától.

S.Rita | 2024.06.03.
Súlyos összegek: augusztus 1-jén lépnek életbe a kínai elektromos autókra kivetett amerikai vámok

A Biden-kormány szerint a helyi munkahelyek védelmét szolgálják a Kínából az Egyesült Államokba irányuló importra – többek között az elektromos járművekre – kivetett új, szigorú vámok, amelyek augusztus 1-jén lépnek életbe.

Devenyi Dalma | 2024.05.30.
Mi az OPEC+, és hogyan befolyásolja az olajárakat?

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és szövetségesei, köztük Oroszország, közös OPEC+ néven június 2-án találkoznak, hogy megvitassák közös olajkitermelési politikájukat.

Dani | 2024.05.28.
Évtizedek óta nem fordult elő ilyen: mire mutat rá a Gazprom vesztesége?

A Kreml tulajdonában lévő, egykor Oroszország legnyereségesebb vállalatának számító Gazpromnak hosszú ideig tartó gyenge teljesítményű időszak elé nézhet, mivel az európai gázeladások kiesését a belföldi piac és a kínai export segítségével igyekszik pótolni.

S.Rita | 2024.05.15.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.