Vállalatok

Nem Százhalombattára megy a Homatech gumiüzeme

NRGreport | 2016.02.03. 14:11

Százhalombatta helyett más helyszínt keres a Homatech Recycling Zrt. a tervezett gumihulladék-hasznosító üzemének. A társaság közleménye szerint az üzem iránt folyamatos az önkormányzatok érdeklődése.

Új helyszínen épülhet meg a Homatech Recycling Zrt. világszínvonalú, innovatív és különösen környezetbarát technológiát alkalmazó gumihulladék-hasznosító üzeme. A vállalat tulajdonosai a napokban döntöttek arról, hogy az 50 munkahelyet teremtő, közel 15 milliárd forintos beruházási értékű, éves szinten nagyságrendileg 100 milliós helyi adóbevételt hozó beruházásnak nem Százhalombatta fog otthont adni.

A beruházó felelős vállalatként a környezetvédelmet továbbra is közös ügynek tekinti, a vonatkozó törvényi előírásoknak való megfelelést pedig a legelemibb szakmai, erkölcsi minimumnak. A gumihulladékok biztonságos, környezetbarát és ellenőrizhető kezelése ellen tapasztalható kampány viszont a fennálló környezetvédelmi problémákat csak elodázza és konzerválja – áll a cég közleményében.

A kormány által kiemelt státuszúnak minősített projekt előkészítési, tervezési munkái ezért tovább folynak. A beruházó a már meglévő nemzetközi tanúsítványok, engedélyek mellett további garanciákról döntött: felkérte a technológia alapos vizsgálatára a Magyar Tudományos Akadémiát.

A helyszínváltoztatásra vonatkozó bejelentés óta eltelt mintegy három nap során összesen 19 önkormányzat és telephely-tulajdonos jelentkezett be azzal, hogy örömmel adnának helyt a környezetvédelmi beruházásnak. Többen közülük beruházásösztönző kedvezményeket is felkínáltak.

Az elkövetkező hetekben a cég szakemberei megvizsgálnak valamennyi kínálkozó lehetőséget. Minden fontos tényezőt, többek között környezetvédelmi, közlekedési és munkaerő-piaci szempontokat is figyelembe véve döntenek majd arról, hol épülhet meg a hazai gumihulladék-kezelésére hosszú távú megoldást kínáló üzem.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.