Vállalatok

Lezárult a MOL Campus és a MOME közös hallgatói pályázata

NRGreport | 2020.07.09. 17:03

Lezárult a MOL Campus és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) összefogásával meghirdetett hallgatói pályázat, amelyen egyrészt egy kültéri pavilon koncepcionális tervezésére, másrészt az épület közvetlen közelében elhelyezhető művészeti alkotásra vártak kreatív ötleteket. A beérkezett színvonalas pályaművek változatos, inspiratív és előremutató ötleteket tartalmaztak. A nyertesek összesen 3 millió forint pénzjutalomban részesültek.

A MOL célja, hogy új székházában a leginnovatívabb munkakörnyezetet alakítsa ki és vonzó, inspiráló és izgalmas munkahelyet kínáljon a fiatal munkavállalók számára is. Éppen ezért kézenfekvő volt, hogy a MOME tanáraival összefogva egy hallgatói ötletpályázat keretében az Y és Z generációt is megszólítja, hogy az ő látásmódjukon keresztül megismerhesse a fiatalok igényeit és elvárásait.

„A MOL Campus terveit a világ egyik legismertebb építészstúdiója, a Foster+Partners készítette el, magyar partnerével, a Finta Stúdióval közösen. A MOME-val közös pályázatunk során azonban a fiatal tehetségek is bepillantást nyerhettek ebbe a Magyarországon egyedülálló projektbe” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. Továbbá hozzátette: „egy friss, fiatalos, külső szem mindig új lendületet adhat a projektnek, és olyan kreatív és innovatív ötletek születhetnek, melyek összhangban vannak az elképzeléseinkkel, és végül olyan székházat építhetünk, amely rugalmasan kezeli majd a vállalat változó igényeit, de egyben kellemes és inspiráló munkakörnyezetet teremt.”
 
A kültéri pavilon esetében különböző építészeti- és tájépítészeti felfogások és megoldások alapján változatos pályaművek születtek. A pályázat különösen sikeres volt, hiszen sikerült egy olyan koncepciót találni, amely esetében a MOL nyitott arra, hogy lépéseket tegyen a megvalósítás felé. Az első helyezett Dresch Anna és Szabolcs Kira pályázata lett, amely kifejezetten erős vizuális látványt teremtene a Kopaszi-gát melletti parkban. A művészeti alkotás kategóriában szintén változatos pályaművek születtek sok inspiráló gondolattal és megoldással. A zsűri mindegyik alkotást érdekesnek és egyedinek találta, azonban végül úgy döntött, hogy a MOL Campus közvetlen környezete nem a legmegfelelőbb helyszín ezek megvalósításához. A kiemelkedő pályaművek közé tartozik Besnyő Dániel adatvizualizációból kiinduló koncepciója, illetve Maruscsák Dávid futurisztikus megjelenésű térplasztikája.
 
A 2022-re elkészülő, számos egyedi megoldást tartalmazó épületben 2500 munkavállaló munkavégzését teszi lehetővé egy rendkívül modern munkakörnyezetben. A MOL Campus 120 méterével, 28 emeletével Budapest legmagasabb épülete lesz. Az irodaház nemcsak a MOL-nak, hanem minden budapestinek épül: az épület kilátóterasza a nagyközönség számára is nyitott lesz.

Címlapkép forrása: MOL Campus

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.