Hír

A WNE 2018-as kiadása a nemzetköziség jegyében telt el

NRGreport | 2018.07.23. 10:22

Az "atomipar vezető szerepe egy új korszak kezdetén" témában a WNE 2018-as kiadása 2018. június 28-án zárult le Villepinte-ben.

Három alkalom során a WNE a világ civil atomipari közösségének legfontosabb rendezvényévé vált, a kiállításnak és az üzleti lehetőségeknek köszönhetően. A WNE az innovációs kihívásokat a WNE Awards, Round Table, Start-Up Planet, üzemlátogatások, ebédek, viták (nemsokára itt online is megtalálható) és üzleti találkozók megrendezésével mutatta be.

A 680 kiállító, mely 40%-a Franciaországon kívüli, lehetőséget kapott arra, hogy találkozzon 9.119 látogatóval, összesen 21.407 résztvevővel, 62 országból. Ez a szám jelentős, 20%-os nemzetközi részvétel-növekedést jelent. A "Business first" kezdeményezéssel a WNE kapcsolatba hozza a globális közösség szereplőit az aláírt partnerségi / együttműködési megállapodásoknak és más fontos bejelentéseknek köszönhetően, például a Francia Ipari Atomenergia Csoport (GIFEN) létrehozásával.

A visszajelzések egyhangúlag dícsérik az új helyszínt, a kiállítói workshopok és a kiállítói műhelyek formátumát, az interakció lehetőségét, a „mindent egyben” látogatásokat, a vitával egybekötött ebédeket, és mindenekelőtt a hálózatépítést, illetve az állandó fejlődést mutató üzleti légkört. Ez utóbbi pontosan a WNE DNS-e. Az üzletfejlesztés nemzetközi üzleti tevékenység, üzleti kapcsolatok és üzleti innováció révén "- mondja Gérard Kottmann, a WNE és az AIFEN elnöke.

A megnyitón Yukiya Amano a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója a nemzetközi atomenergia közösség előtt hangsúlyozta annak szükségességét, hogy a fejlődő országok atomenergia-hozzáférését fejleszteni kell. "Az energia elengedhetetlen a fejlődéshez. Az energiaellátás növelése két milliárd ember energiahiányán enyhítene”, mondta, és hozzátette, hogy az” atomerőművek stabil ellátást és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentését biztosítanák továbbá a CO2-kibocsátási célok eléréséhez, át kell állnunk a jelenlegi 70%-os fosszilis energia-függőségről a 80%-os alacsony üvegházhatást okozó gázokon alapuló energiafelhasználásra, mint a nukleáris energia vagy megújuló energiák." A technológia fejlődésének fontosságát az embereknek is el kell fogadniuk. biztonságosság javításába való beruházás Fukushima óta még inkább fontos, és további erőfeszítésekre van szükség ezirányban” tette hozzá.

Bruno Le Maire, francia gazdasági és pénzügyminiszter hangsúlyozta a békés felhasználású atomenergia fontosságát Franciaország számára, az ország gazdaságának és iparának jövője szempontjából. A nukleáris szektor több nagy szereplőjének köszönhetően a harmadik legnagyobb ipari szektor Franciaországban 220 000 közvetlen munkahellyel. A miniszter szerint Franciaországnak folytatnia kell ezen ágazatba való befektetéseit annak érdekében, hogy megőrizze globális vezető szerepét. Emellett a megújuló energiák és az atomenergia rendszerek közötti egyensúly megteremtésére szólított fel és hozzátette: "Nem kétséges, hogy a békés felhasználású atomenergia hosszú távon továbbra is alapvető fontosságú lesz a francia nemzet versenyképességéhez és energiafüggetlenségéhez".

A WNE harmadik kiadása az Európai Bizottság (EB) az atomenergia ágazatra vetített bizalmi szavazatával zárult, mellyel a szektor biztonságossági előírásainak fontosságát ösztönözte.

A záróünnepségen Massimo Garribba, az ITER atomenergiai és biztonsági igazgatója sürgette a WNE résztvevőket, hogy járuljanak hozzá az öregedő atomerőművek új nukleáris biztonságáról szóló irányelvek felülvizsgálatához. "Ez a kihívás a jövőbeni műveletek számára" – mondta. Megerősítette az ITER számára nyújtott uniós támogatás fontosságát is. "Számunkra az ITER stratégiai jelentőségű. Az ITER az energiának nemcsak jövője, hanem a jelene is" a fejlett technológiák – például a szupravezető anyagok – kifejlesztésében betöltött szerepe révén. A jövőbeli nukleáris technológiákba való befektetés olyan „lehetőségeket teremt majd, amelyeket az atomipar egyetlen szereplője sem téveszthet szem elől”, tette hozzá.

A WNE Awards 2018

A WNE Awards második alkalmából, a kiállítás első estéjén nyolc díjat osztottak ki, és 2018-ban először négy díjat a KKV-nak szenteltek. Az első helyezetteken túlmenően a bírák egyhangúlag elismerték a bemutatott 147 projekt minőségét, mellyel elismerték a WNE-t, mint közösségi szektorbeli kiválósági platformot.

AZ INNOVÁCIÓS DÍJAK:

→ KKV-k díja: OREKA CSOPORT – DEMplus® for nuclear

→ NEMZETKÖZI CÉGCSOPORTOK díja: ORANO PROJEKTEK – Ultrakompakt gamma kamera a nukleáris vizsgálati műveleteknél.

AZ ATOMIPARI BIZTONSÁG DÍJAI:

→ KKV-k díja: CEVIDRA LABORATÓRIUM – A nukleáris dolgozók védelme: urán, plutónium, americium és tórium

→ NEMZETKÖZI CÉGCSOPORTOK díja: EDF – Innovatív alapítványok az épületek romlása érdekében a talaj cseppfolyósításával földrengés esetén.

AZ OPERATÍV FOLYAMATOK DÍJAI:

→ KKV-k díja: NEWTESOL – Hegesztő technológia

→ NEMZETKÖZI CÉGCSOPORTOK díja: ABB -ABB AbilityAsset Suite.

A TUDOMÁNY ÉS A HOZZÁÉRTÉS DÍJAI :

→ KKV-k díja: EXPERCONNECT-EXPERCONNECT: Innovageing Management

→ NEMZETKÖZI CÉGCSOPORTOK díja: ROSATOM – Integrált megközelítés a JSC "Afrikantov OKBM" Tudásmenedzsment rendszerének megvalósításához

További fontos pillanatok, melyek hozzájárultak a rendezvény sikeréhez : WNE Tribune ICI

A 2018-as sikerre építve a WNE már készíti a negyedik kiadását és szeretné Önt is meghívni 2020. június 23. és 25. között Párizsba, a Nord Villepinte-be.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.