Innováció

Nagy lendületet kapott a közösségi autózás Budapesten

NRGreport | 2018.03.12. 15:18

Nagy lendületet kapott a közösségi autózás Budapesten azóta, hogy a piacon megjelent a Mol is saját szolgáltatásával, a Mol Limoval – írja az Indexre hivatkozva a Portfolio.

A Mol tájékoztatása szerint a szolgáltatásuk nagyon népszerű, már 20 ezren regisztráltak a rendszerbe. Az olajtársaság január végén szállt be 300 járművel a budapesti carsharing üzletbe, erről korábban itt számolt be az NRGreport.

A január végétől február végéig tartó akciós időszakban (amikor a Mol eltekintett az 5000 forintos regisztrációs díjtól, és a piaci ár feléért lehetett használni a kocsikat) naponta átlagosan 900-an használták a közautókat, de volt olyan nap (február 23-án), amikor több mint 2500-an. A regisztrációs kérések olyan tömegben érkeztek, hogy az már lelassította a rendszert, volt olyan olvasónk, aki majdnem egy hetet várt rá. Az akciós időszak után lelassult a regisztrációs roham – jegyzi meg az Index.

A Mol Limo 300-as flottájában 100 tisztán elektromos meghajtású Volkswagen e-Up és 200 benzines Up teljesít szolgálatot. Előbbiek használata során nem kell parkolási díjat fizetni, a benzines változatok után viszont igen. Azt viszont gyorsan meg kell jegyezni, hogy a Mol autómegosztó szolgáltatásának egyik jó tulajdonsága, hogy az ügyfélnek nem kell a parkolási díjjal törődnie. A társaság honlapja szerint a zónán belül a limós ügyfél bármelyik közforgalmi parkolóhelyen ingyen parkolhat, Limo-zónán kívüli parkolás esetén viszont erre csak a járműfoglalás folytatása mellett van lehetőség, avagy parkolási díjat kell fizetni. Az autók azonnal jelzik a sofőrnek, ha elhagyták a Limo-zóna határát.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.