Innováció

Óriási üzlet lenne az Európa-Kína elektromos távvezeték

NRGreport | 2018.03.22. 14:04

Monumentális, 5000-8000 kilométer hosszú villamos energia távvezetékkel kötné össze Európát és Kínát egy új terv. Az egyelőre hangúlyozottan hipotetikus tervek és forgatókönyvek célja európai nézőpontból az lenne, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiaknázza az óriási kínai és közép-ázsiai – elsősorban megújuló, tiszta – energia potenciált – áll a Porfolio legújabb elemzésében.

Az európai és kínai villamos energia hálózatok összekapcsolásának terve először az európai gazdasági terjeszkedés lehetőségeit intenzíven vizsgáló Kína részéről merültek fel még 2016-ban, az Új Selyemút terv, illetve a Selyemút Gazdasági Övezet koncepció részeként. Az elgondolást először az EU tudományos kutató központja, az EU Joint Research Centre (JRC) vizsgálta mélységében. 

A JRC tanulmánya azt sugallja, hogy az 5000 – 8000 kilométer hosszú átviteli kapcsolatot Kína építheti ki, tekintettel egyebek mellett az óriási infrastrukturális projektek terén szerzett tapasztalataira. Az ázsiai országban előrehaladott állapotban van az a tervezési folyamat is, amelynek célja az ország északnyugati részének összekötése az energiaintenzív keleti ipari központokkal és a déli nagyvárosokkal. 

Általánosságban a legalacsonyabb költségű szakaszokon is körülbelül 2 millió euróra jön ki a felsővezeték kiépítésének költsége kilométerenként.

A három potenciális útvonal közül az első, legrövidebb "északi" változat Kína megújuló energiaforrásokban gazdag észak-nyugati régiójából kiindulva, Kazahsztánon, Oroszországon, Ukrajnán és Lengyelországon keresztül érné el a német határt. 

A második számú, "centrális" változat a Kaszpi- és a Fekete-tengert átszelve halad át Oroszországon és Ukrajnán, és több, jelentős tiszta energia potenciállal rendelkező területen. A tenger alatti kábelek, a több ország jelentette extra szabályozói-engedélyezési terhek, valamint a hosszabb útvonalból következő nagyobb hálózati veszteség azonban ezen verzió ellen szól. Ez az útvonal Magyarországot is átszelné Dél-Kelet – Észak-Nyugat irányban, mielőtt elérné az osztrák határt.

A harmadik, egyben leghosszabb "déli" útvonal kiindulási pontja eltér a két előzőtől, ez ugyanis Kína dél-nyugati részéről kiindulva Mianmaron, Indián, Pakisztánon, Afganisztánon, Iránon és Törökországon keresztül érné el a Balkánt, ahol Bulgáriát, Szerbiát, Horvátországot, Szlovéniát és Magyarországot is érintené, mielőtt Ausztrián át a német határig jutna. 

A megaprojektre egyelőre Európa, illetve saját belső villamos energia rendszere sem áll készen, további jelentős feladatok állnak előtte a megújulók integrálása terén – véli a SolarPower Europe napenergia kereskedelmi szövetség, amely szerint az EU top prioritásának jelenleg a lokális villamos energia és közösségi energiaprojekteknek kell lennie.

Noha most még nem tűnik valószínűnek, hogy a terv már a közeljövőben realizálódik, az esélyeket ugyanakkor javítja, hogy az EU több nagy, országokon és kontinenseken átívelő energia-infrastrukturális projekt kivitelezését támogatja, illetve kezdte már el.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.