Infografika

A startupok húzzák az elektromos repülők fejlesztését

NRGreport | 2017.10.19. 07:56

Miközben a legnagyobb figyelem az elektromos autók terjedésén van, az elektromos légijárművek fejlesztésének iparága is fontos területe a befektetési társaságoknak. Minden jel arra mutat, hogy ezen a területen is forradalmi újítások elé nézünk. 

A Statista.com alább infografikájából az derül ki, hogy az elektromos légijármű-fejlesztés területén a független vállalkozások és a startup-cégek járnak élen, míg a nagy, tradicionális cégek kevésbé aktívak a területen. A területi eloszlást tekintve pedig az európai és az észak-amerikai vállalkozások vezetnek. 

A légi iparágon belül négy olyan főbb terület van, ahol az elektromos fejlesztések teret kaphatnak. Ezek az általános aviatika és a rekreációs célú repülőgépek, a városi légitaxik, a regionális és üzleti célú repülőgépek, valamint a nagy kereskedelmi repülők fejlesztése. 

Az elektromos repülőgépek fejlesztésében komoly magyar szereplő is megjelent a piacon a kecskeméti Magnus Aircraft személyében, amely az eFusion nevű kétüléses, könnyű szerkezetes repülőgép fejlesztéséért innovációs díjat is kapott. A repülő fejlesztésében a Siemens is részt vesz, a vállalat magyarországi leányvállalatának elnök-vezérigazgatójával készített interjúnkat itt olvashatja. 

Infographic: Start-ups Propelling the Electrification of Aircrafts | Statista You will find more statistics at Statista

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.