Vállalatok

120 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását a Lidl új áruháza

NRGreport | 2017.03.10. 08:50

A Lidl Magyarország nyerte el az Energy Globe Magyarország díjat Vállalati kategóriában. Az elismeréssel az okos, fenntartható kezdeményezéseket díjazták. A Lidl új, Hungária körúti áruházának kialakításával az energiaköltségeket évente mintegy 10 millió forinttal, a szén-dioxid kibocsátását pedig közel 120 tonnával csökkenti.

A Lidl nagy hangsúlyt fordít arra, hogy üzleteit a fenntartható fejlődés, az energia- és környezettudatosság jegyében építse, modernizálja és működtesse. Legújabb, Hungária körúti épületének kialakításával a vállalat elnyerte az Energy Globe Magyarország elismerését Vállalati kategóriában. A hőszigetelés, világítás, hűtő-fűtő berendezések és a szellőztetés kialakításának köszönhetően mintegy 120 tonnával csökken az áruház szén-dioxid kibocsátása a következő 10 évben, és 90 millió forinttal lesz olcsóbb a létesítmény működtetése – áll a társaság közleményében.

Az Energy Globe Magyarország versenyén közel 100 energiahatékonysági és fenntarthatósági projekttel neveztek, melyek közül a független, elismert hazai szaktekintélyekből álló bíráló bizottság kategóriánként három döntős pályázót választott előzetesen. Közülük közönségszavazás alapján kerültek ki a győztesek, így Vállalati kategóriában a Lidl Magyarország képviseletében Tőzsér Judit vette át a díjat a keddi rendezvényen a Várkert Bazárban. Mivel a Lidl Magyarország pályázat kapta a legtöbb közönségszavazatot, a vállalat fogja képviselni Magyarországot az Energy Globe Awardon, amely mára a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseménye.

„Örömmel fogadtuk a díjat, hiszen ez megerősít minket abban, hogy jó úton haladunk a környezettudatosság, fenntartható fejlődés és társadalmi felelősségvállalás területén megfogalmazott terveinkkel.” – mondta Tőzsér Judit a Lidl Magyarország PR vezetője. „Mindig is felelősségünknek éreztük, hogy lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a vásárlók nem csak igényes, de energiatudatos és fenntartható környezetben intézhessék mindennapi bevásárlásukat. Az Energy Globe elismeréssel ezen törekvésünket a szakmai zsűri és a szavazóközönség is értékelte.”

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.