Fenntarthatóság

Szerdán indul a régió legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye, a Planet Budapest 2023

NRGreport | 2023.09.25. 14:07

A Hungexpo ad otthont annak a nagyszabású eseménynek, amely napjaink talán legfontosabb kérdését, a fenntarthatóság témakörét járja körül szeptember 27. és október 1. között. A Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó és Élményprogram megközelítésmódját, méretét és látványvilágát tekintve is egyedülálló a régióban.

 

Hogyan termeljük a jövő egészséges élelmiszereit? Milyen lesz a jövő városa? Hogyan állítsuk vissza a természet sokféleségét? Honnan nyerjünk tiszta energiát? Hogyan alkalmazkodjunk a gyorsan változó klímához? Ezek a kérdések mindannyiunkat foglalkoztatnak – a válasz pedig nem mindig egyszerű és magától értetődő.

Szerdán nyitja meg kapuit a Planet Budapest, amely minden eddiginél látványosabban hívja fel a figyelmet a klímaváltozás hatásaira és a fenntarthatósági fordulat fontosságára.

A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely egyszerre szól a nagyközönséghez, valamint a szakmai és az üzleti szereplőkhöz. Az esemény kimondott célja, hogy egyszerre több generációt szólítson meg, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínáljon gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.

A rendezvény kezdeményezője és főszervezője a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. A rendezvény látogatása ingyenes.

 

Tudásbázis, üzlet és élmények

Mire számíthat az, aki vasárnapig kilátogat a Hungexpora? Először is, naprakész információkat, tippeket, egy komlpex tudásbázist kap a fenntarthatóság témakörében. A nagyközönségnek szánt kiállítási program főként abban segít, hogy a nehezen ellenőrizhető információk özönében is világos, pontos és megbízható tudásunk legyen a fenntartató fejlődés szerteágazó témáiról. Az élővilág védelmétől az energiabiztonságig, a vízgazdálkodástól a tudatos élelmiszerfelhasználásig, a globális folyamatoktól a saját felelősségünkig.

 

Egy helyszín, három rendezvény

A Planet Budapest 2023 három tematikus eseményláb – egy kiállítás, egy expó és egy különleges élményprogram – köré épül. A Planet Expo egy fenntarthatósággal és zöld innovációval foglalkozó kiállítás, amelyen a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői kapnak bemutatkozási lehetőséget üzleti 1 partnereik és a nagyközönség előtt. A 140 magyar cég többek között a mezőgazdaság, az energetika, a vízgazdálkodás és a hulladékgazdálkodás területéről érkező kis- és nagyvállalatok közül kerül ki.

A kiállítás programját további szakmai programok gazdagítják, ahol a fenntarthatóság témájában élenjáró szakemberek előadásait, kerekasztalbeszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők, a hétvégi előadásokon pedig kézzelfogható megoldásokkal ismerkedhet meg a nagyközönség. Az expó ingyenesen megtekinthető.

A Your Planet egy olyan, nemzetközi szintű hazai kreatív és tudományos szakemberek által fejlesztett interaktív közönségprogram, amelyen a látogatók betekintést nyerhetnek a fenntartható jövő mindennapjaiba.

Ez egy egyszerre szórakoztató, informatív és elgondolkodtató kiállítás, ahol a látogatók látványos installációk segítségével tapasztalhatják és érthetik meg, hogy mi a fenntarthatóság, mit tehetnek érte egyénileg és közösen, hogy gyermekeinknek egy élhetőbb bolygót hagyjunk hátra. A Your Planet közönségprogram regisztráció és belépődíj nélkül látogatható, szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között.

A Heroes of the Future egy hetvenöt perces, vezetett, csoportos fenntarthatósági élményprogram, amely egy világszerte is egyedülálló koncepció mentén jött létre. Ez a program nem más, mint egy, a fiatalabb generációk fenntarthatósággal összefüggő oktatását megcélzó élményközpontú kaland. Interaktív játékokkal és élő szereplős színházi elemekkel, magával ragadó látványvilággal és díszletekkel építkezve mesél el egy történetet a bolygónk lehetséges jövőjéről, és nyitja meg a diákok előtt azt az utat, amellyel jobb irányba formálhatjuk ezt a közös jövőt.

Az elsősorban diákokat, osztályközösségeket megszólító edukációs programban a fenntarthatóságról, az összefüggésekről és az egyéni felelősségvállalásról tanítjuk a látogatókat. Idén előzetes vagy helyszíni regisztrációval a nagyközönség számára is elérhető. Az élményprogram látogatása díjmentes.

 

Kiemelt kép forrása:

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.