NRGreport
Menü

Atomban erősít Kína

Kína technológia és gyártási kapacitás révén szeretne érdemi piaci szerephez jutni a globális nukleáris energiaiparban, közölte a China National Nuclear Corp (CNNC).

A kínai állami atomtársaság képviselői a szaúdi energiaügyi miniszterrel való tárgyalásuk után közölték ezt, számolt be róla a Reuters.

A China National Nuclear Corp képviselői a szaúdi energiaügyi miniszterrel egyeztettek a napokban a két ország együttműködési lehetőségeiről, amelyekről már év elején elkezdődtek a tárgyalások. Kína számára prioritássá vált, hogy nukleáris ipari technológiát, berendezéseket, és részegységeket exportáljon a több milliárd dolláros világpiacra.

Ebben a stratégiában lehet fontos mérföldkő Szaúd-Arábia – közölt e a CNNC a találkozó után. A szaúdi fél üdvözölte a kínai törekvéseket az olajnagyhatalommal való nukleáris ipari együttműködést illetően.

Forrás: Reuters

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?
Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 20202020-02-21 05:57

bővebben »

Még több cikk »