Trading

Közel 2 százalékot emelkedett az olajár

NRGreport | 2019.03.27. 12:17

Közel 2 százalékot emelkedett tegnap az olaj árfolyama, miután a globális gazdasági lassulással kapcsolatos aggodalmakat elnyomták a kitermelés csökkenésével és az amerikai tartalékok megfogyatkozásával kapcsolatos várakozások. 

A WTI árfolyama 60 dollár felett is járt a mai kereskedésben, végül 1,9 százalékos erősödéssel, 59,95 dolláron fejezte be a napot. A brent az idei csúcsa közelében, 67,89 dolláron járt az esti órákban.

Az olajár idén jelentőset emelkedett, a brent 25 százalékkal menetelt felfelé idén, köszönhetően az OPEC kitermeléscsökkentésének, illetve annak, hogy a venezuelai termelésből, illetve az amerikai szankciók miatt az iráni termelésből is volt kiesés.

Bár a globális gazdasági lassulással kapcsolatos félelmek nem múltak el, de úgy tűnik, hogy a keresleti aggodalmak némileg háttérbe szorultak, helyette a piaci szereplők a kínálati oldalt figyelik – kommentálta az eseményeket a Commerzbank elemzője. A várakozások szerint az amerikai olajtartalékok tovább csökkenhetnek, ami szintén felfelé támogatta az olaj árfolyamát.

Közel 2 százalékot emelkedett az olajár

  NRGreport
Címkék
#olaj   #olajár   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.