Címlap

Tűz volt a Mol tiszaújvárosi üzemében

NRGreport | 2016.01.22. 09:33

Tűz volt a Mol tiszaújvárosi üzemében. Csütörtökön este az egyik ipari kemence kigyulladt, a lángokat péntek hajnalra eloltották. A Mol közlése szerint valószínűleg műszaki hiba okozta a tüzet.

Tájékoztatásuk szerint a Mol Petrolkémia tiszaújvárosi ipartelepén csütörtökön 20.50-kor tűz keletkezett az Olefin-1 üzemben annak újraindulása közben.

A tüzet a Katasztrófavédelem és a FER Tűzoltóság bevonásával lokalizálták, az érintett egységet kiszakaszolták, és megszüntették az éghető anyag utánpótlását.

Senki nem sérült meg, a tűz nyomán környezetvédelmi intézkedésre nem volt szükség, egészségre veszélyes anyag nem került a légtérbe a határértéket meghaladó mennyiségben. Az érintett rendszerben jelen levő szénhidrogéneket a leállás során fáklyázással semmisítették meg – közölte a Mol.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta, hogy péntekre virradóra sikerült eloltani a tüzet, azt követően megkezdték a kemence hűtését és az utómunkálatokat. Dojcsák Dávid hozzátette, a tűz oltását négy por- és négy habsugárral kezdték meg a tűzoltók. A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett folytak a munkálatok, amelyekben részt vettek a tiszaújvárosi, a miskolci, a szerencsi, a mezőcsáti, a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, az érintett iparterület létesítményi tűzoltói, valamint a megyei katasztrófavédelmi mobil labor.

A szakemberek a beavatkozás során végzett folyamatos gázkoncentráció-mérések alkalmával nem mutattak ki egészségre ártalmas anyagot a levegőben – erősítette meg a szóvivő.

Hozzátette, a létesítményi tűzoltók továbbra is biztosítják a helyszínt. Az eset során nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűz okát és a kár nagyságát vizsgálják – jegyezte meg.

  NRGreport
Címkék
#baleset   #Mol   #műszaki hiba   #tűz  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.