Innováció

Önvezető elektromos koncepciót visz a Genfi Autószalonra a VW

NRGreport | 2018.02.21. 12:04

Újabb modell kilétét fedte fel a Volkswagen a MEB padlólemezre épülő tisztán elektromos autókból álló I.D. sorozatában. Most az I.D. hatchback, az I.D. Crozz, és az I.D. Buzz modellek mellé egy teljesen önvezető tisztán elektromos autó, a VIZZION is felsorakozik a VW palettájára, amelyről néhány teljesítményadatot és látványtervet is megosztott a gyártó a médiaoldalán.  

A VIZZION egy igazi ugrás a jövő technológiája felé. Már csak azért is, mert ez a legelső teljesen önvezető jármű, amit a gyártótól láthatunk, és a teljes önvezetés ebben az esetben valóban azt jelenti, hogy sem kormány, sem pedálok nem kapnak helyet a tanulmányautóban. A virtuális sofőrrel való kommunikáció hangvezérléssel és kézmozdulatok által történik, mint ahogyan azt már jó sok önvezető funkcióval ellátott koncepció esetében láthattuk. Feltehetőleg az infotainment rendszer kijelzése sem high-tech képernyőkön történik majd, hanem az autó ablakai lesznek erre a célra felhasználva –írja a villanyautosok.hu

A négy személy befogadására képes prémium kategóriás szedán összesen 225 kW (közel 300 lóerő) leadására képes két villanymotorból, így mind a négy kerék részt vesz az autó mozgatásában. A maximális sebesség 180 km/h, a mintegy 665 kilométeres hatótávot pedig egy 111 kWh-s lítium-ion akkumulátor biztosítja.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.