Mobilitás

Bővíti európai járatait a United Airlines, ők lesznek a legnagyobb transzatlanti légitársaság

NRGreport | 2022.04.27. 04:11

A United Airlines bejelentette, hogy 25%-kal növeli a járvány előtti kapacitását, és  idén nyáron számos új járatot indít az Atlanti-óceánon át Európába.

Patrick Quayle, a légitársaság nemzetközi hálózatért felelős vezető alelnöke szerényen így foglalta össze a társaság ambícióit: „Mi leszünk a legnagyobb légitársaság a transzatlanti térségben”.

A United Airlines közleményében azt írta, hogy ez története legnagyobb egyszeri transzatlanti terjeszkedése: több transzatlanti célállomást szolgálnak ki, mint az összes többi amerikai légitársaság együttvéve, és története során először lesz a legnagyobb légitársaság az Atlanti-óceánon túl.

A chicagói székhelyű légitársaság összesen 30 transzatlanti járatot indít, illeti indít újra április közepétől június elejéig. A bővítés számos olyan nonstop járat indítását is jelenti, amelyet korábban egyetlen más észak-amerikai légitársaság sem szolgált ki, köztük a jordániai Ammánba, a norvégiai Bergenbe, a portugáliai Azori-szigetekre, a spanyolországi Palma de Mallorcára és a spanyolországi Kanári-szigeteken található Tenerifére.

A légitársaság ezen kívül öt új nonstop járatot indít Európa legnépszerűbb üzleti és turisztikai csomópontjaira, többek között Londonba, Milánóba, Zürichbe, Münchenbe és Nizzába.

A közlemény szerint ők lesznek az egyetlen észak-amerikai légitársaság is, amely Jordánia, Norvégia, Portugália és Spanyolország népszerű desztinációit is célba veszi.

fotó: United

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.