Trading

Reményre ralizott az olaj

NRGreport | 2016.08.09. 06:34

Hétfőn közel 3 százalékot emelkedett a nemzetközi piacon az irányadó olajfajták jegyzése, melynek köszönhetően optimista hangulat alakult ki a tőzsdéken is. Az emelkedést a remény hajtotta.

Többségében emelkedést mutatnak kedden reggel a vezető ázsiai részvényindexek, köszönhetően az olajár jelentősebb emelkedésének. Az olajat az OPEC egy szeptemberi informális találkozójával kapcsolatos hírekre kezdték el vásárolni a piacokon, a befektetők a kartell kitermelés csökkentésében bíznak.

A pénteki csúcsdöntés után kisebb eséssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, mindezek ellenére az ázsiai piacokon mérsékelt optimizmus mutatkozik ma reggel, a vezető részvényindexek közül a japán Nikkei 225 0,5 százalékkal került feljebb, míg a kínai Shanghai Composite 0,3 százalékot erősödött – írta a Portfolio.hu.

A nagy nyersanyag kitettséggel bíró ázsiai piacoknak segített, hogy az olaj tegnap 3 százalékot emelkedett. A befektetők arra a hírre kezdték el venni az olajat, hogy az OPEC tagországai szeptemberben informális tanácskozást tartanak, ami esetlegesen a kitermelési kvóták visszafogását eredményezheti.

Úgy tűnik az olajnál a befektetők nem sok figyelmet fordítottak a legutóbbi kínai külkereskedelmi adatokra, júliusban a kínai olajimport 6 havi mélypontra esett a csökkenő finomítói kereslet következtében.

Kínából mindemellett inflációs adatok is jöttek, júliusban a fogyasztói árak emelkedése sorozatban harmadik hónapja mérséklődött, 1,8 százalékos növekedés volt megfigyelhető év/év alapon. Mindez megfelelt a piaci várakozásoknak.

  NRGreport
Címkék
#energiatőzsde   #kőolaj   #olaj   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.