Rezsi

Itt az ország 15 legolcsóbb benzinkútja – Te tudsz olcsóbbat?

NRGreport | 2019.04.16. 13:33

A Vezess.hu megnézte, hogy hol a legolcsóbb tankolni Magyarország tíz nagyvárosának vonzáskörzetében.

Év eleje óta rakétasebességgel kezdtek el nőni az üzemanyagárak a hazai benzinkutakon. Január 4-én a bezin 341 forintos átlagárról startolt (ami egyébként 10 forintos csökkenés volt 2018 decemberhez képest), a gázolaj literenkénti ára pedig 376 Ft volt január első hetében (szintén 10 forinttal olcsóbb, mint decemberben).

Január óta minden héten növekedtek az üzemanyagárak, most ott tartunk, hogy a Mol szerdán ismét emel, így stabilan meglesz a 400 forintos ár a benzin és a gázolaj esetében is. A benzin ára ezúttal öt (így lesz 400 Ft), míg a gázolajé négy forinttal emelkedik szerdán (így lesz 405 Ft).

Az üzemanyagok árváltozásai január óta

Ez a 400 forintos literenkénti ár mindig is lélektani hatással bírt az autósokra, ezért most megpróbáltuk összegyűjteni azon kutat listáját, ahol még bőven négyszáz alatt tankolhatunk. A Holtankoljak.hu adatbázisát használva a nagyvárosok 50 kilométeres körzetét vettük alapul a lista elkészítéséhez, így nagyjából le tudtuk fedni az ország egész területét és láthatjuk, hol lehet a legolcsóbban tankolni.

Budapest

Nyíregyháza

Miskolc

Pécs

Siófok

Győr

Sopron

Szeged

Kecskemét

Zalaegerszeg

Jól látszik, hogy nem mindig ott a legolcsóbb a benzin, ahol a gázolaj is olcsó (vagy fordítva), és ami még feltűnő, hogy egy-két kivételtől eltekintve nem a nagy olajvállalatok kútjai a legolcsóbbak.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.