Elemzés   A rovat támogatója a MET Csoport

Főleg az autó- és energiaipar kommunikál a fenntarthatósággal

NRGreport | 2019.06.05. 15:11

Az Európai Fenntarthatósági Hét apropóján a Kantar Media megvizsgálta, hogy Magyarországon melyek azok a cégek, akik a fenntarthatósági fejlődést támogató terméket hirdetnek, vagy reklámjaikban kiemelt értékként jelenítik meg a fenntarthatóságot vagy a környezettudatosságot.

A kreatívok vizsgálatakor a Kantar Media az idei év első 4 hónapját vette górcső alá, a reklámköltések összegzését pedig az első 3 hónapra végezte el és vetette össze az előző év azonos időszakával.

A téma kommunikálásában – nem meglepő módon – az autós és az energia szektor jár az élen, a hibrid és elektromos meghajtású autók, illetve a megújuló energia és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások népszerűsítésével. Külön kategóriát alkotnak az e-mobility cégek, akik elektromos meghajtású járműveket kínálnak közösségi használatra – ezek száma és médiajelenléte is egyre nő.

„Ami ennél sokkal érdekesebb, hogy a téma fogyasztói célú kommunikációja mostanra olyan piaci szegmensekre is átterjedt, amelyek nem kötődnek olyan szorosan a fenntartható fejlődéshez. Találtunk lakberendezési láncot, mosószergyártót, ruházati üzletet és bankot is, aki fenntarthatósági üzenettel kampányolt az év első 4 hónapjában. Franciaországban, ahol még előrébb tart ez a folyamat, az élelmiszer és a kereskedelmi szektor is nagy előszeretettel használ fenntarthatósági hívószavakat, a kreatívok számát tekintve meg is előzték az autós cégeket" – olvasható a Kantar kutatási vezetője, Mihálszki Zsuzsa által jegyzett írásban.

A zöld reklámüzenetek célba juttatásához legtöbbször az internetet választják a hirdetők: az érintett kreatívok 40%-a online video, 14%-a internet display hirdetés volt a vizsgált időszakban. A második legnépszerűbb forma a print hirdetés, ami jellemzően szerkesztőségi reklámot vagy szponzorált megjelenést jelent.

Alább egy infografika mutatja be a legfontosabb tanulságokat:

 

Nagyobb képért kattintson!

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.